Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρηστίδης: Ποια είναι η εθνική μας γραμμή και τι ακριβώς συζητάμε;

Χρηστίδης: Ποια είναι η εθνική μας γραμμή και τι ακριβώς συζητάμε;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Πρέπει να εξετάσουμε πώς πορεύεται η χώρα σήμερα που ξεκινάνε οι διερευνητικές επαφές και όλο το επόμενο διάστημα. Ποια είναι η εθνική μας γραμμή και τι ακριβώς συζητάμε;», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σχετικά με τα ελληνοτούρκικα και την αρχή των διερευνητικών επαφών.

Μιλώντας στον τ/σ του Οpen και αναφερόμενος στην παρέμβαση του Α. Σαμαρά, ο κ. Χρηστίδης σχολίασε πως το ενδιαφέρον είναι «ότι είναι σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτή που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός», σημειώνοντας πως «επί της ουσίας είναι εναντίον των διερευνητικών επαφών και εκτός κυβερνητικής γραμμής», και σημείωσε:

«Για να προλάβουμε τέτοιες ανωμαλίες και παρενέργειες, η Φώφη Γεννηματά έχει ζητήσει έγκαιρα και επανειλημμένως Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν προφανώς ή μη αποδοχή της πρότασης αυτής».

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στη στάση της Ευρώπης, λέγοντας πως «κρύβεται πίσω από τη γραφειοκρατία και τις λεπτομέρειες».

«Η στάση της είναι απολύτως κατευναστική απέναντι στα ζητήματα αυτά για αυτό δεν έχουν επιβληθεί και κυρώσεις.

»Χάσαμε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα και σήμερα ο κ. Ερντογάν κάνει μια στροφή, πιο πολύ επικοινωνιακή παρά ουσίας, εικάζω» προσέθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ακόμα πως προχωράμε σε νέες διερευνητικές όταν η Τουρκία ήταν αυτή που εγκατέλειψε τις προηγούμενες» και πως «ξεκινάμε τις διερευνητικές χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» και τόνισε:

«Έτσι, προκύπτει ένα σημαντικό ζήτημα και πρόβλημα, όπως ήταν πρόβλημα το γεγονός ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν πάμε να συζητήσουμε με τους γείτονες μας για να βρούμε μια λύση η οποία κατέληξε να είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.

»Άραγε γιατί το έκανε τότε αυτό ο κ. Τσίπρας;.

»Μα φυσικά γιατί υπήρχε το πρόβλημα του κ. Καμμένου, ακριβώς όπως σήμερα το κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ακριβώς γιατί έχει εσωτερικά ζητήματα και διαφορετικές γραμμές στη ΝΔ».

Σχετικά άρθρα