Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διδασκαλία αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο για να αποτραπεί η αφομοίωση παιδιών αλβανικής καταγωγής

Διδασκαλία αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο για να αποτραπεί η αφομοίωση παιδιών αλβανικής καταγωγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανική Πρεσβεία, Αλβανοί, Ασπρόπυργος, Μετανάστες,

Τοπική αλβανική ιστοσελίδα της Κορυτσάς, ανθελληνική και εθνικιστική όπως διαπιστώνεται από τη θεματολογία της, ανακοινώνει με εθνική υπερηφάνεια ότι ξεκίνησε η διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο. Την είδηση αναπαράγει και το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε μετανάστη να διδάσκεται τη μητρική του γλώσσα; Βεβαίως και είναι. Αρκεί να μην γίνεται από εθνικιστικά κίνητρα και να μην εξυπηρετούνται σχεδιασμοί εις βάρος της ασφάλειας του κράτους που φιλοξενεί τους μετανάστες.

Στο Ασπρόπυργο στην Ελλάδα, μια περιοχή στα περίχωρα της Αθήνας όπου ζουν πολλοί Αλβανοί, η εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας ξεκίνησε για πρώτη φορά, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Το μάθημα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 20 μαθητών ηλικίας 7-13.

Τα παιδιά πρώτα μίλησαν για την ιστορία της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού αλφαβήτου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Η δασκάλα Λευτέρη Μετκάι (που εργάζεται ως νοσοκόμα στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», όπως αναφέρει στο προφίλ της στο Facebook) κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα, την πρέσβειρα Λουέλα Χαϊνταράγκα και τον αναπληρωτή πρέσβη και τους συντονιστές της αλβανικής διασποράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, Γιονέντα Ντοντάι και Αουρέλα Κοντούρι τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Το άνοιγμα αυτού του μαθήματος αλβανικής γλώσσας στο Ασπρόπυργο είναι ο καρπός της πρωτοβουλίας «GJUHA SHQIPE NA THERRET» (Η αλβανική γλώσσα μας καλεί) που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Γονέων του Μαθήματος Αλβανικής Γλώσσας σε τάξη, καθώς αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στο άνοιγμα και άλλων τάξεων για τη μάθηση της αλβανικής γλώσσας στην Αθήνα, είπε η Λευτέρη Μετκάι.

Για τέσσερα χρόνια, κα Λευτέρη Μετκάι μέσω της πρωτοβουλίας «Η Αλβανική γλώσσα μας καλεί» συνεργάζεται με μαθητές στο Ρέντη και είπε ότι περιμένουν και εκεί τα παιδιά στην Αθήνα να μάθουν την αλβανική γλώσσα.

«Απαιτείται πολλή δουλειά από εμάς τους δασκάλους της διασποράς στην Ελλάδα, επειδή η αφομοίωση εδώ είναι πιο σοβαρή.

»Ας επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία παντού στην Ελλάδα και να αναπτυχθεί η εθνική εκπαίδευση αυτών των παιδιών, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί», δήλωσε η δασκάλα Λευτέρη Μετκάι.

Στη σελίδα της στο Facebook γράφει:

«Θέλει πολλή δουλειά από εμάς τους δασκάλους της διασποράς της Ελλάδας, γιατί η αφομοίωση είναι πιο σοβαρή εδώ.

»Ας εξαπλωθεί παντού σε όλη την Ελλάδα αυτή η πρωτοβουλία και ας αναπτύξει την εθνική παιδεία σε αυτά τα παιδιά, να μάθουν Αλβανικά, να μάθουν ποιοι είναι οι Αλβανοί, τι έχουν δώσει στην ανθρωπότητα, την Ευρώπη, τον Κόσμο, γι ‘ αυτό ας ευαισθητοποιήσουμε, να μην ντρεπόμαστε είμαστε Αλβανοί αλλά να είναι περήφανοι για την οικογένειά τους, για την Αλβανική φυλή».

Θα είχε πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε κι εμείς ποιοι είναι οι Αλβανοί και τι ακριβώς έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Διότι πράγματι αγνοούμε την προσφορά τους.

Μήπως πρέπει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με το τι διδάσκει στα παιδιά η κα Λευτέρη Μετκάι;

Διδάσκει μόνο γλώσσα ή ποτίζει τις ευαίσθητες αθώες ψυχές τους και με εθνικιστικές τρέλες περί «αλβανικής φυλής» που προσέφερε στην ανθρωπότητα;

Η Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα πόσο μπλέκεται σε αυτά; Από ό,τι φαίνεται απόλυτα. Η κατάχρηση της φιλοξενίας είναι πολύ κακό πράγμα.

Σχετικά άρθρα