Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρίδης: Σε κρίση υπερέκτασης η Τουρκία – Δεν είμαι αισιόδοξος για τις διερευνητικές

Καιρίδης: Σε κρίση υπερέκτασης η Τουρκία – Δεν είμαι αισιόδοξος για τις διερευνητικές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Καιρίδης, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Νέα Δημοκρατία, Τουρκία,

Ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων μίλησε στο TheCaller WEB TV.

Αρχικά ο κ. Καιρίδης ανέφερε πως «δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, είχαμε ένα δύσκολο 2020 στα Ελληνοτουρκικά και προσδοκούμε το 2021 να φέρει μια ηρεμία… θα δούμε πως θα πάμε».

Εν συνεχεία, ανέφερε πως «η Τουρκία έχει θέσεις απομακρυσμένες από το διεθνές δίκαιο και έχει πάρει πορεία στρατικοποίησης της εξωτερικής πολιτικής με συνεχείς πολέμους στη γειτονιά της».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να ανοίξουμε ζητήματα κυριαρχίας και συνόρων.

»Αλίμονο αν ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας με το θέμα συνόρων».

«Η Ελλάδα έχει το αναφαίρετο μοναδικό δικαίωμα να ασκήσει την επέκταση των 12 μιλίων οπουδήποτε στην επικράτειά της», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της μέχρι κεραίας», αν και όπως τόνισε «εμείς ήμασταν πάντα καλοπροαίρετοι στα θέματα με την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Τουρκία μπορεί να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της, αλλά είναι μια χώρα ακόμα μεσαίους εισοδήματος με ένα κατά κεφαλήν στο 1/3 του δικού μας και σε μια κρίση υπερέκτασης».

«Νομίζω το 2021 θα είναι για την Τουρκία έτος μεγάλης στρατηγικής απόφασης, αν θα επιστρέψει έστω και μερικώς στη Δύση, ή αν θα παραμείνει στο δρόμο της ρήξης», ανέφερε ο κ. Καιρίδης.

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή προέδρου στις ΗΠΑ, ο κ. Καιρίδης τόνισε πως ελπίζει πως τα πράγματα επί προεδρίας Μπάιντεν θα είναι διαφορετικά, καθώς η πολιτική Τραμπ επέτρεψε στον Ερντογάν το ξεπέταγμά του.

Σχετικά άρθρα