Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΥΠΕΞ διαμηνύει ότι οι διερευνητικές με την Τουρκία δεν είναι διαπραγματεύσεις

Το ΥΠΕΞ διαμηνύει ότι οι διερευνητικές με την Τουρκία δεν είναι διαπραγματεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις εξήγησε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Προφανώς και αυτό που λέει έτσι είναι, την αλήθεια λέει, ωστόσο, μάλλον αναγκάστηκε να το αποσαφηνίσει εξαιτίας μιας διαδεδομένης σύγχυσης, για την οποία ευθύνη έχουν και ξένα ΜΜΕ, που παρουσιάζουν τις διερευνητικές επαφές ως ελληνοτουρκικό διάλογο – διαπραγμάτευση. Εδώ ο Μπορέλ ξεκίνησε να μοιράζει τους υδρογονάνθρακές μας με την Τουρκία και να το διαλαλεί. Τα ίδια και ο Χάικο Μάας. Εύλογα αναρωτιέται κανείς εάν έχουν αναλάβει Μπορέλ και Μάας πλασιέ των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων μας, για το πώς θα τα μοιράσουν με την Τουρκία.

Ίσως, πολύ πιθανό, κάποιοι να ήθελαν να προκαλέσουν μια κατάσταση διαπραγματεύσεων από το παράθυρο, αλλά οι διερευνητικές δεν είναι διαπραγματεύσεις οπότε ατύχησαν.

Έτσι, το υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε μέσω του εκπροσώπου του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου ότι οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει ατζέντα και δεν συζητά η χώρα μας κυριαρχικά δικαιώματα και αποστρατικοποίηση νησιών.

Σχετικά άρθρα