Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βορίδης απειλεί με νέο λοκντάουν και ο Άδωνις ανοίγει τα χιονοδρομικά (βίντεο)

Ο Βορίδης απειλεί με νέο λοκντάουν και ο Άδωνις ανοίγει τα χιονοδρομικά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Βίντεο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μάκης Βορίδης, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείο Εσωτερικών,

Αντιφατικές και αντικρουόμενες είναι οι δηλώσεις σχετικά με την πορεία ανοίγματος της αγοράς αλλά και πιθανής επιστροφής σε lockdown από κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νέο lockdown αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, όταν λίγο νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ουσιαστικά προανήγγειλε άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, τα οποία φαίνεται ότι αποτελούν μεγάλη κυβερνητική προτεραιότητα έναντι άλλων δραστηριοτήτων, όπως π.χ. το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων.

Με αφορμή το άνοιγμα λιανεμπορίου και υπηρεσιών, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος που λαμβάνει υπόψη της τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων.

Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις… Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του ’κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας’, εμείς προσπαθούμε κάθε φορά να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων», όπως ισχυρίστηκε.

«Καταλαβαίνουμε παρά πολύ την επιδημιολογική πίεση, κι αυτό δημιουργεί και πολύ μεγάλη δημοσιονομική πίεση συν το μεγάλο κόστος για την υποστήριξη των κλεισμένων δραστηριοτήτων» σημείωσε ο υπουργός.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή Ωρα Ελλάδας στο OPEN TV, ερωτηθείς για το τι προέχει – με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε πρώτα να ανοίξουν τα καταστήματα και όχι τα σχολεία – απάντησε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα είναι μια εποχική δραστηριότητα και αυτοί οι άνθρωποι αν δεν δουλέψουν τώρα, δεν θα το κάνουν κάποια άλλη περίοδο.

Αυτό σημαίνει, παρότι ο Αδωνις Γεωργιάδης αλλά και η κυβέρνηση στο σύνολό της, δεν θέλουν να μιλούν με ημερομηνίες, ότι τα χιονοδρομικά κέντρα, αν δεν ανοίξουν το Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Ιανουαρίου, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν στα τέλη του μήνα, πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δείτε τα βίντεο:

Σχετικά άρθρα