Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο στρατόπεδο «Μελλίδη» θα στεγάζονται στρατιωτικοί από τα Εμιράτα που θα εκπαιδεύονται στην Ελλάδα

Στο στρατόπεδο «Μελλίδη» θα στεγάζονται στρατιωτικοί από τα Εμιράτα που θα εκπαιδεύονται στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Σουλαϊμάν Χαμίντ Σαλέμ Αλ Μαζρούι, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Στην υπογραφή σύμβασης μίσθωσης παραχώρησης για τη στέγαση εκπαιδευομένων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), σε χώρο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (15/1) παραβρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του διευθυντή του ΤΕΘΑ αντιστράτηγου εα Αντωνίου Κονδύλη και του ακολούθου άμυνας των ΗΑΕ στην Ελλάδα, ταξιάρχου Γιασίμ Σουράφα, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του πρέσβη των ΗΑΕ στην Αθήνα, Σουλαϊμάν Χαμίντ Σαλέμ Αλ Μαζρούι.

Η σύμβαση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προβλέπει την παραχώρηση, έναντι αντιτίμου, εκτάσεως 88.349 τμ στο στρατόπεδο «Μελλίδη» στον Αυλώνα Αττικής για μια δεκαετία, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη στέγαση και εξυπηρέτηση εκπαιδευομένου προσωπικού των ΗΑΕ στην ΕΑΒ ΑΕ.

Οι εγκαταστάσεις που θα αναγερθούν θα είναι σύμφωνες με την κείμενη εθνική νομοθεσία και μετά την πάροδο του εδαφονομίου των 10 ετών (ή της παράτασης που αμοιβαίως συμφωνηθεί) θα αποτελέσουν ιδιοκτησία του ΤΕΘΑ.

Σημειώνεται, ότι η υπογραφή της σύμβασης με ξένο κράτος πραγματοποιείται από το ΤΕΘΑ για πρώτη φορά κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Σχετικά άρθρα