Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανοίγουν υπό προϋποθέσεις τα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης – Click away στο υπόλοιπο λιανεμπόριο

Ανοίγουν υπό προϋποθέσεις τα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης – Click away στο υπόλοιπο λιανεμπόριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπορικά Καταστήματα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Την τυπική έγκριση των λοιμωξιολόγων αναμένει αύριο Παρασκευή η κυβέρνηση, που φέρεται ότι έχει προαποφασίσει το άνοιγμα των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης και κοσμηματοπωλείων από Δευτέρα, καθώς και την επιστροφή του click away στο υπόλοιπο λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται να έχει έντονη ανησυχία για την οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων, καθώς άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για 3 δισ. ευρώ ζημιά στην αγορά, για κάθε μήνα lockdown

Έτσι φέρεται να αποφάσισε να προβεί στο άνοιγμα των καταστημάτων και μάλιστα πιο «επιθετικά» από το αναμενόμενο και παρά τις αντιδράσεις κάποιων λοιμωξιολόγων, που το θεωρούν παρακινδυνευμένο.

Το άνοιγμα θα γίνει και με φυσική παρουσία πελατών μέσα στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, αλλά και τα κοσμηματοπωλεία με την εφαρμογή της μεθόδου click in shop και με τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιτρέπεται η ταυτόχρονη είσοδος 4 πελατών ανά 100 τετραγωνικά μέτρα καταστήματος.

Μάλιστα η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα γίνει οριζόντια πράγμα που σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν και όσα βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα.

Και βέβαια θα γίνει άνοιγμα του συνόλου των καταστημάτων σε όλους τους κλάδους του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away, όπως ίσχυε και την περίοδο πριν τις γιορτές ώστε να διεκπεραιωθούν και οι παραγγελίες, οι οποίες έχουν ήδη γίνει.

Εξαίρεση θα αποτελούν τα καταστήματα που βρίσκονται σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και στις οποίες έχουν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Το άνοιγμα της αγοράς πάντως, μάλλον προδιαγράφει ότι θα συνεχίσουν να είναι κλειστά γυμνάσια και λύκεια.

Σχετικά άρθρα