Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για τις συνομιλίες με την Τουρκία

Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για τις συνομιλίες με την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALPHA, MARC, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Δημοσκοπήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία,

Στη μεγάλη δημοσκόπηση του Alpha οι πολίτες απάντησαν για τα ελληνοτουρκικά και τι θα πρέπει να κάνει η χώρα σχετικά με τις συνομιλίες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Marc από τις 7 έως τις 11 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1.010 ψηφοφόρων.

Για το αν η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα στα θέματα με την Τουρκία, το 49,5% απάντησε «όχι», το 35,9% «εν μέρει» και το 12,6% «ναι».

Για τις συνομιλίες με την Τουρκία «όχι, να μην πάμε σε συνομιλίες» λέει το 29,7%, «να πάμε με μόνο θέμα τα θαλάσσια σύνορα» λέει το 47%, «να πάμε σε συνομιλίες με όλα τα θέματα» λέει το 18,7%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καλύτερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (52,7%) προηγείται με διαφορά του Αλέξη Τσίπρα (24%).

Ενδιαφέρον στοιχείο από την κατανομή των απαντήσεων είναι ότι το 15,9% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καλύτερο τον σημερινό πρωθυπουργό.

Οι πολίτες παίρνουν θέση στην κόντρα κυβέρνησης – Εκκλησίας για τα μέτρα στα Θεοφάνεια και απαντούν στο ερώτημα αν θέλουν ανοικτούς ή κλειστούς ναούς.

Τέλος, στο θέμα της πανδημίας, δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν ότι τα εμβόλια θα έρθουν στην Ελλάδα με κάποια ή σοβαρή καθυστέρηση και σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένη από την ανταπόκριση της ΕΕ, της «χρεώνουν» όμως καθυστερήσεις.

Σημείωση: Η δημοσκόπηση της Marc είναι ύποπτη. Με την Τουρκία δεν έχουμε να συζητήσουμε «θαλάσσια σύνορα» αλλά οριοθέτηση ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας. Τα θαλάσσια σύνορα είναι καθορισμένα. Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων είναι μονομερές δικαίωμα της χώρας μας και δεν το συζητά με κανέναν. β) Με την Τουρκία έχουμε ΕΝΑ θέμα, ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα, και όχι «όλα τα θέματα». Τα «όλα τα θέματα» είναι η θέση της Τουρκίας, όπως και τα «θαλάσσια σύνορα» είναι τουρκική θέση. Η Marc οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την ύπουλη τουρκική προπαγάνδα μέσω της δημοσκόπησής της.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά: Ελληνοτουρκικές διαφορές ή διαφορά; Η Τουρκία βάζει πέντε θέματα – Η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο ένα

Σχετικά άρθρα