Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόντρα Βρούτση – Στρατούλη στη Βουλή για το ασφαλιστικό

Κόντρα Βρούτση – Στρατούλη στη Βουλή για το ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης για το ασφαλιστικό σύστημα και τις μειώσεις στις συντάξεις.

«Δεν πρόκειται να μειωθούν κύριες συντάξεις και δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας και δεν θα υπάρξει καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα » διαβεβαίωσε ο Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ταμειακή ισορροπία των ταμείων είναι απόλυτα διασφαλισμένη και ότι ο συντελεστής βιωσιμότητα και νοικοκυρέματος που εφάρμοσε η κυβέρνηση «δεν ξαναδημιουργεί ελλείμματα και διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα πάρουν και εφάπαξ και επικουρικές».

Η συγκεκριμένη θέση προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Στρατούλη που αναρωτήθηκε «Η επικουρική που θα μειώνεται κάθε 3 μήνες και τα εφάπαξ που έγιναν 5 χιλιάδες ευρώ, γι αυτή τη διασφάλιση μιλάτε;» και αντέτεινε στις διαβεβαιώσεις του Υπουργού: «Δεν μας πείσατε ότι θα γίνουν αρνητικές αλλαγές αλλά ενισχύσατε του φόβους μας γιατί δεν είπατε αν δέχεστε ή όχι αυτά που ζητά η τρόικα. Στο Παρίσι δεν διαπραγματεύτηκε για το ασφαλιστικό και δεν είπατε «όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας».

Τα πνεύματα πάντως οξύνθηκαν για μία ακόμη φορά, με αφορμή τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αλλάξει το ασφαλιστικό και θα επαναφέρει τις συντάξεις, άποψη που προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Εργασίας, οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να παίζει με τις συντάξεις των Ελλήνων και προειδοποίησε « τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κοσμογονίες, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα καταστρέψει».

Σχετικά άρθρα