Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντροπή! Η Μέρκελ προέτρεψε τον Ράμα να κάνει τον «γεφυροποιό» Ελλάδας-Τουρκίας

Ντροπή! Η Μέρκελ προέτρεψε τον Ράμα να κάνει τον «γεφυροποιό» Ελλάδας-Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bild, Αλβανία, Άνγκελα Μέρκελ, Βαλκάνια, Γερμανία, Έντι Ράμα, Εφημερίδα Bild, Τουρκία,

Η Αλβανία είναι γνωστή κι ως «Κολομβία της Ευρώπης». Ο Έντι Ράμα είναι ένας γελωτοποιός, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμα και μέσα στην αλβανική Βουλή, για χρήση ναρκωτικών. Αυτή είναι η Αλβανία.

Μεγάλη ήταν η απορία τις τελευταίες ημέρες ποιος «έβαλε» τον Έντι Ράμα να παριστάνει τον αυτόκλητο διαμεσολαβητή Ελλάδας – Τουρκίας.

Πέρα από απαράδεκτο είναι και γελοίο.

Τελικά η απορία λύθηκε. Εμπνευστής αυτής της φαιδρότητας είναι το κουτοπόνηρο και μικρονοϊκό πολιτικό σύστημα του Βερολίνου.

Οι Γερμανοί είναι καλοί μηχανικοί, σκληροί εκβιαστές, ηρωικοί στον θάνατο, αποτυχημένοι κατακτητές, ανίκανοι ηγεμόνες, ανίδεοι στη γεωπολιτική.

Έχουν επίσης βαθύ κόμπλεξ με την Ελλάδα.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη στήλη της Γερμανικής εφημερίδας «Bild», «νικητής και ηττημένος», γίνεται αναφορά στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «νικητής» για τις προσπάθειες του για την σύγκλιση στο τραπέζι του διαλόγου τους ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η Καγκελάριος Άνγκλα Μέρκελ τον ενθάρρυνε προσωπικά!

»Ο 56χρονος, Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, προσπαθεί να καθίσει γύρω από ένα κοινό τραπέζι διαλόγου τους αντιμαχόμενους ηγέτες της Τουρκίας και της Ελλάδας.

»Ιστορικό: η διαμάχη για τα νησιά του Αιγαίου. Ο λόγος: Έχει να κάνει με τις διαμάχες για τα νησιά του Αιγαίου, η οποία έχει κλιμακωθεί πρόσφατα».

Το κλίμα που δημιουργεί η Bild έχει ενδιαφέρον καθώς φαίνεται πως μετά την αποτυχία της γερμανικής διαμεσολάβησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020- στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων με το Oruc Reis- η Γερμανίδα καγκελάριος προωθεί μια νέα με τον Άντι Ράμα που, όμως, διακρίνεται για την φιλοτουρκική του στάση και με την διευκόλυνση της Τουρκίας να εδραιώσει τη θέση της στα Βαλκάνια.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα γράφει: «Ράμα ο γεφυροποιός»

Δεν είναι το πρώτο δημοσίευμα που αναφέρεται στην διαμεσολάβηση του Έντι Ράμα στον ελληνοτουρκικό διάλογο, καθώς πλείστα άρθρα έχουν δημοσιευθεί στον αλβανικό Τύπο.

Είναι όμως η πρώτη αναφορά στο ρόλο του Ράμα στο εξωτερικό και ειδικά στη Γερμανία και την εφημερίδα Bild, κάτι που επιβεβαιώνει το ρόλο του Ράμα στην έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Το καθεστώς Μέρκελ προσβάλει για μια ακόμη φορά την Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι η αναγνωρισμένη ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Ελλάδα επίσης είναι η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων και η μόνη που διαθέτει πραγματικό στρατό και όχι… πολιτοφυλακές, όπως οι γείτονές της.

Η Ελλάδα είναι έτσι κι αλλιώς από την αρχαιότητα, πολιτισμικά και ιστορικά, η ηγέτης της Βαλκανικής.

Ο Έντι Ράμα, ένας αποστάτης Έλληνας, με πατέρα Βλάχο και μάνα από τη Χειμάρρα, δεν απολαμβάνει καμίας εκτίμησης από τους Έλληνες.

Στην Ελλάδα θεωρείται εξαρτημένος από ουσίες, αστειάνθρωπος, τυραννίσκος, φιλότουρκος, γραφικός και βεβαίως εξωμότης.

Η Αλβανία επίσης είναι ένα αποτυχημένο κράτος.

Η επιλογή του Έντι Ράμα από την Άνγκελα Μέρκελ σε ρόλο «γεφυροποιού» αποτελεί βαρύτατη προσβολή στους Έλληνες και ευθεία αμφισβήτηση του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Επίσης αμφισβητεί και υπονομεύει την αμερικανική πολιτική στην περιοχή.

Ιδίως όταν δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτή η προβοκάτσια να έγινε ύστερα από συνεννόηση Γερμανίας – Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα