Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιο δημοφιλής υπουργός ο Δένδιας με 60% στο σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης

Πιο δημοφιλής υπουργός ο Δένδιας με 60% στο σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Ελληνική Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης, στο σύνολο του ελληνικού λαού, είναι ο Νίκος Δένδιας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 60% συμπάθειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας καταγράφεται ενισχυμένος κατά 9 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2020.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Δένδιας έχει σχεδόν καθολική αποδοχή, αφού συγκεντρώνει ένα 90% που δηλώνει συμπάθεια στο πρόσωπό του.

Τα ποσοστά είναι αναμενόμενα εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Νίκος Δένδιας είναι μετριοπαθής, διαπερνώντας έτσι οριζόντια το εκλογικό σώμα, ενώ οι λογικές πατριωτικές του θέσεις φαίνεται ότι γίνονται αποδεκτές από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και από τη συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του κόμματός του.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, δεύτερος πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 53%, τρίτος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 46%, τέταρτος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 42%, πέμπτος ο Κωστής Χατζηδάκης με 42%, έκτος ο Παναγιώτης Πικραμμένος με 41%, έβδομος ο Βασίλης Κικίλιας με 38%, όγδοος ο Γιάννης Πλακιωτάκης με 37%, ένατος ο Γιώργος Γεραπετρίτης με 36% και δέκατος ο Κώστας Καραμανλής με 35%. Αυτή είναι οι πρώτοι δέκα σε δημοφιλία υπουργοί της κυβέρνησης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται στην 14η θέση με 30% συμπάθεια και 61% αντιπάθεια, μαζί με τη Νίκη Κεραμέως που συγκεντρώνει ακριβώς τα ίδια ποσοστά.

Σχετικά άρθρα