Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο διαδίκτυο έργα του παγκόσμιου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής της Γ.Γ. Δημόσιας Διπλωματίας & Αποδήμου Ελληνισμού

Στο διαδίκτυο έργα του παγκόσμιου παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής της Γ.Γ. Δημόσιας Διπλωματίας & Αποδήμου Ελληνισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Ελληνική Ομογένεια, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ασταμάτητη η διαδικτυακή δραστηριότητα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις δύσκολες απαιτήσεις της πανδημίας και του εγκλεισμού των ελληνόπουλων όλου του κόσμου μέσα στα σπίτια τους.

Η τελευταία πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Γιάννη Χρυσουλάκη είναι η προώθηση της ψηφιακής έκθεσης με τα διακριθέντα έργα των 125 μικρών καλλιτεχνών της Ομογένειας, που συμμετείχαν στο Διεθνή Παιδικό – Nεανικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής «κοντά ή μακριά ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ΕΝΑ» μέσα από το σχετικό οπτικό υλικό που έχει αναρτηθεί από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας στο YοuTube:

Στο Διαγωνισμό, που διοργανώθηκε μέσα στο 2020 -και μάλιστα στην καυτή περίοδο της ανασφάλειας της πρώτης περιόδου της πανδημίας- από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας (ΠΠΕ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, υποβλήθηκαν συνολικά 3.520 έργα από 30 χώρες.

Τα 125 έργα που διακρίθηκαν προέρχονται από παιδιά της Ομογένειας που κατοικούν στις εξής χώρες: Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κύπρο, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μεγάλη Βρετανία, Μπαγκλαντές, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία και Χιλή.

Και μόνον η ανάγνωση του καταλόγου των χωρών, από όπου ελληνόπουλα υπέβαλαν έργα συμμετέχοντας στο διαγωνισμό, δείχνει τη δύναμη του ελληνισμού.

Η αξιολόγηση των έργων πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Καλλιτεχνικής Αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους εικαστικούς και εκπαιδευτικούς, ενώ απεστάλησαν τιμητικοί έπαινοι στα διακριθέντα έργα ανά ηλικιακή κατηγορία, καθώς και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους νέους και τα παιδιά που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό ανεξαρτήτως βαθμολογικής κατάταξης.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της γενικής γραμματείας, με τη συνδρομή της Βουλής των Ελλήνων τα διακριθέντα έργα των μικρών καλλιτεχνών πρόκειται να τυπωθούν σε ειδικό αναμνηστικό λεύκωμα.

Εμείς ως tribune επικροτούμε την κινητικότητα της γενικής γραμματείας στο χώρο της παγκόσμιας ομογένειας.

Εξάλλου από χρόνια για αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα του Ελληνισμού γράφουμε.

Για τις εστίες του πολιτισμού μας, για τις εστίες του γένους των Ελλήνων σε όλο τον πλανήτη.

Σχετικά άρθρα