Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Επόμενο βήμα η επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. νότια της Κρήτης

Δένδιας: Επόμενο βήμα η επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. νότια της Κρήτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Κρήτη, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης αποτελεί το επόμενο βήμα του υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια ο οποίος υπογράμμισε στη Βουλή πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές μελέτες χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, ο κ. Δένδιας επισήμανε «για να ακουστεί εκτός της Βουλής και κυρίως εκτός, η Ελλάδα επιφυλάσσεται απολύτως για την άσκηση του δικαιώματός της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα και να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

»Η επόμενη φάση θα αφορά την περιοχή Νότια της Κρήτης.

»Γίνονται απ’ αυτού οι σχετικές μελέτες.

»Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα επέκτασης και στο Αιγαίο» για να υπενθυμίζει και τις σχετικές δηλώσεις του Ρώσου ομόλογού του Σεργκέι Λαβρόφ.

Αναφορικά με την ευρύτατη κοινοβουλευτική συναίνεση που συγκεντρώνει το νομοσχέδιο για την επέκταση των υδάτων στο Ιόνιο, ο υπουργός δήλωσε ότι «Επεδείχθη εθνική ομοψυχία.

»Δεν υπήρξε το σύνηθες κλίμα αντεγκλήσεων» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε «είναι εξαιρετική η σημερινή ημέρα για την Βουλή.

»Ημέρα εθνικής συναίνεσης και ομοψυχίας» ενώ πρόσθεσε ότι εντάσσει στο πλαίσιο της εθνικής συναίνεσης και την στάση του ΚΚΕ που θα δηλώσει «παρών».

Σχετικά άρθρα