Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Tουλουπάκη ζήτησε διώξεις σε βάρος 7 γιατρών και 8 στελεχών της Novartis

Η Tουλουπάκη ζήτησε διώξεις σε βάρος 7 γιατρών και 8 στελεχών της Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαστική Εξουσία, Δικαστικό Σώμα, Δικαστικοί Λειτουργοί, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, Σκάνδαλο Novartis,

Λίγο πριν αποχωρήσει και τυπικά από επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, η Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση Novartis σε βάρος 7 γιατρών και 8 στελεχών της Novartis ΕΛΛΑΣ.

Ειδικότερα, ζήτησε τη δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία προέρχεται από πράξεις χρηματισμού σε βάρος των οκτώ στελεχών της εταιρείας Novartis ΕΛΛΑΣ και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος των γιατρών.

Η ποινική δίωξη αφορά σε συνολικά δέκα προγράμματα της εταιρείας Novartis τη χρονική περίοδο 2008-2015 μέσω των οποίων με τη μέθοδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών και κλινικών μελετών και της καθοδηγούμενης συνταγογράφησης αποτυπώνονται οι παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία μέσω χιλιάδων ιατρών.

Όπως έγινε γνωστό, το σκέλος αυτό της προκαταρκτικής είχε φτάσει στο στάδιο παροχής εξηγήσεων από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019.

Σχετικά άρθρα