Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Δεν είμαστε κοντά σε διαπραγματεύσεις»

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Δεν είμαστε κοντά σε διαπραγματεύσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιώργος Γεραπετρίτης, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Τουρκία,

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, διευκρίνισε πως δεν είμαστε κοντά σε διαπραγματεύσεις.

Άλλωστε η Τουρκία είναι εκείνη που πρέπει να απευθύνει πρόσκληση, αφού στο σημείο εκείνο είχαν σταματήσει οι διερευνητικές, είπε και έθεσε τους βασικούς όρους της ελληνικής κυβέρνησης: να εκλείψει, πρώτα, κάθε ίχνος της τουρκικής επιθετικότητας.

Πολλά, εξάλλου, μπορούν να συμβούν, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει η γεωγραφία, ήταν η χαρακτηριστική φράση του Γ. Γεραπετρίτη, ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για συζήτηση αλλαγής του status quo.

Μόνο ζητούμενο για την ελληνική πλευρά, επέμεινε, είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ, να πιάσουμε εν τέλει το νήμα από εκεί που είχε σταματήσει το 2016.

Στο τελευταίο ερώτημα για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, αν ειδικότερα είναι κοντά η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, απάντησε πως η Χάγη είναι μια διέξοδος ειδικά για εκείνον που πιστεύει ότι έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος του.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδος, θα έλθει στη Βουλή η επέκταση των χωρικών υδάτων προς δυσμάς και μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο, αλλά και η αγορά των πολεμικών αεροσκαφών Ραφάλ.

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή διπλωματικά και επιχειρησιακά, είναι ισχυρότερη παρά ποτέ, σημείωσε εμφατικά ο υπουργός Επικρατείας και κατέληξε:

«Είμαστε σε θέση να συζητάμε με τους γείτονές μας χωρίς να φοβόμαστε ακόμη και τη διεθνή δικαιοδοσία, εάν αυτό απαιτηθεί».

Σχετικά άρθρα