Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοσιαλιστικό Κόμμα: “Η δολοφονία του Φύσσα είχε διατεταγμένο χαρακτήρα”

Σοσιαλιστικό Κόμμα: “Η δολοφονία του Φύσσα είχε διατεταγμένο χαρακτήρα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παύλος Φύσσας, Σοσιαλιστικό Κόμμα, Χρυσή Αυγή,

Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξέδωσε και το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ένα χρόνο μετά την πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού και αγωνιστή Π. Φύσσα από μέλη της φασιστικής, νεοναζιστικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη του.

Είχαμε τονίσει και όταν οι νεοναζί διέπραξαν το έγκλημα αυτό, ότι είχε διατεταγμένο χαρακτήρα. Είχαν προηγηθεί ήδη πλήθος φασιστικών επιθέσεων σε συγκεκριμένες πολιτικές περιόδους, με πιο χαρακτηριστική της επίθεση εις βάρος των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Άλλωστε, το ότι αποτέλεσε οργανωμένο έγκλημα, το καταδείχνουν και οι καταιγιστικές εξελίξεις όσον αφορά τις οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες των νεοναζί και των διασυνδέσεων τους με επιχειρηματικούς κύκλους.

Αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα ο διφυής της χαρακτήρας, ως φιλοναζιστική και παρακρατική οργάνωση. Αποκαλύφθηκε πως δεν πρόκειται μόνο για μια ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση και συμμορία αλλά φανέρωσε και την ύπαρξη και λειτουργία ενός παρακράτους εντός του οποίου και χάριν του οποίου, αναπτύχθηκε.

Είναι προφανές ότι η ακροδεξιά χρησιμοποιήθηκε ως το μακρύ χέρι και αντίβαρο στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα μετά την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ και στα μνημόνια, που συμπυκνώνουν όλη τη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και οδήγησαν τα λαϊκά στρώματα στην ανεργία στη φτώχια, στη λιτότητα και στην πλήρη απαξίωση της Πολιτικής. Η εκρηκτική άνοδος της Χρυσής Αυγής αποτελεί καθοριστικά το σύμπτωμα των συνεπειών της ένταξης της χώρας στο ΔΝΤ και της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Βασική «πρώτη ύλη» της δυναμικής της Χρυσής Αυγής και της ανόδου του νεοφασιστικού φαινομένου αποτέλεσε η απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος και των θεσμών, η κατάπτωση στο δημόσιο βίο, η απαξίωση σε στοιχειώδεις αρχές του δημόσιου λόγου και οι βλαπτικές συνέπειες που είχαν οι πολιτικές επιλογές του μεταλλαγμένου Πασοκ και της ΝΔ, στους πολίτες, κοινωνικά, οικονομικά και ηθικά.

Ήδη η νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Ε.Ε. θερίζει τη θύελλα της πρωτιάς της γαλλικής Ακροδεξιάς στις Ευρωεκλογές και την περαιτέρω εκλογική άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Δανία και πλέον και η Σουηδία όπου η Ακροδεξιά αναδείχθηκε πρόσφατα τρίτο κόμμα.

Είναι γνωστό ότι τα πολιτικά συναισθήματα μίσους και εκδίκησης αποτελούν το υπόβαθρο σε όλες τις ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις. Και αυτό σε αντιδιαστολή με τις αντιλήψεις της κριτικής προς συστημικά, συντηρητικά φαινόμενα και τις επιδιώξεις ανατροπής αυτών από τους προοδευτικούς νέους.

Απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, η απάντηση δεν είναι ο εκφασισμός της κοινωνίας και οι νεοναζιστικός τραμπουκισμός καθώς δεν συμβάλλουν στην ανατροπή της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων αλλά στη διαιώνιση τους.

.Η απάντηση είναι οι δημοκρατικοί αγώνες του λαού και της νεολαίας για την προοδευτική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες, φίλες και φίλους του Σοσιαλιστικού Κόμματος να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/8 στο Κερατσίνι (Παναγή Τσαλδάρη) στις 6μμ.

Σχετικά άρθρα