Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα χαιρετίζει την υπογραφή της δήλωσης της Αλ Ούλα μεταξύ των αραβικών κρατών του Κόλπου

Η Ελλάδα χαιρετίζει την υπογραφή της δήλωσης της Αλ Ούλα μεταξύ των αραβικών κρατών του Κόλπου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών την Πέμπτη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών την Τετάρτη, με την οποία χαιρετίζει την υπογραφή της δήλωσης της Αλ Ούλα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε το σημαντικό ρόλο που έπαιξε σε αυτό η οικοδέσποινα χώρα, η Σαουδική Αραβία, καθώς και τη διαμεσολαβητική προσπάθεια και συνεισφορά την οποία έπαιξε το Κουβέιτ.

Τόνισε ακόμη την ιδιαίτερα θετική προσέγγιση την οποία είχαν οι χώρες φίλοι και εταίροι της Ελλάδας στις προσπάθειες για την επίτευξη της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών (06/01) σχετικά με την υπογραφή της δήλωσης της Αλ Ούλα στην Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου:

«Χαιρετίζουμε την υπογραφή της δήλωσης της Αλ Ούλα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

»Ελπίζουμε ότι τούτο το σημαντικό βήμα θα συνεισφέρει περαιτέρω στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν οι φίλοι και εταίροι μας για την επίτευξη της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή».

Σχετικά άρθρα