Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε Ιταλία και Πορτογαλία ο Δένδιας – Επαφές με χώρες μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και ταξίδι στη Σαουδική Αραβία

Σε Ιταλία και Πορτογαλία ο Δένδιας – Επαφές με χώρες μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ και ταξίδι στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Βόρεια Μακεδονία, Ιταλία, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μπουγιάρ Οσμάνι, Νίκος Δένδιας, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τις πυκνές διμερείς επαφές που είχε και τον περασμένο χρόνο θα συνεχίσει και το 2021 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών.

Ήδη την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, ο κ. Δένδιας θα βρίσκεται στη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λισαβόνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστο Σάντος Σίλβα.

Υπενθυμίζεται ότι η Πορτογαλία ανέλαβε την εξαμηνιαία προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου.

Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Λισαβόνα τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Στο ταξίδι του θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Την επόμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Δένδια και στη συνέχεια με τον κ. Βαρβιτσιώτη.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν τρία μνημόνια που αφορούν τη συνεργασία του Enterprise Greece με τον αντίστοιχο φορέα της Βόρειας Μακεδονίας, ένα αναφορικά με θέματα πολιτικής προστασίας και ένα ακόμη που αφορά τη συνεργασία των διπλωματικών ακαδημιών των δύο χωρών, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου.

Ακόμη, στις 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο, εκτός απροόπτου, θα γίνει με φυσική παρουσία.

Εκεί εξετάζεται το ενδεχόμενο ο κ. Δένδιας να έχει και άλλες επαφές στο περιθώριο του Συμβουλίου.

Προγραμματίζονται και άλλες επαφές, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Αθήνα, ιδιαίτερα με χώρες που είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Συνεχίζεται ακόμη ο προγραμματισμός για τα διάφορα τριμερή και πολυμερή σχήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Προγραμματίζεται ακόμη κάποια στιγμή η επίσκεψη του ΥΠΕΞ στη Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα ο κ. Δένδιας μίλησε πρόσφατα με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού.

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε, ακόμη και μεταξύ των γιορτών, ο υπουργός είχε αρκετές τηλεφωνικές επαφές με διαφόρους αξιωματούχους και ομολόγους του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας μίλησε με τον Ευρωπαίο επίτροπο για τη διεύρυνση Όλιβερ Βάρελι και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, με τον εμβολιασμό να αποτελεί το βασικό ζήτημα των συνομιλιών.

Τέλος, όσον αφορά το πρόγραμμα του κ. Δένδια για την ερχόμενη εβδομάδα, την Τρίτη θα παραστεί στην επίδοση διαπιστευτηρίων των νέων πρέσβεων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα