Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ξύλο» αλύπητο στον Α. Κυπριανού από τον «Φιλελεύθερο» που τον εκθέτει ως ψεύτη και υπονομευτή του Κοτζιά

«Ξύλο» αλύπητο στον Α. Κυπριανού από τον «Φιλελεύθερο» που τον εκθέτει ως ψεύτη και υπονομευτή του Κοτζιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, Εφημερίδα Φιλελεύθερος, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Κοτζιάς,

«Ξύλο αλύπητο» στον Άνδρο Κυπριανού ρίχνει ο κυπριακός «Φιλελεύθερος». Σε σχόλιό της η εφημερίδα (6/1), υπό τον τίτλο «Τα μεγαλεία του κ. Άνδρου», αναφέρει:

«Παλαίμαχος διπλωμάτης που γνωρίζει καλά τα του Κυπριακού μας έλεγε ότι ο Ανδρος Κυπριανού αντί να ζητήσει συγγνώμη για την απερίγραπτη συμπεριφορά του σε βάρος του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά θέλει να εμφανιστεί και ως κατήγορος.

»Εκείνο που αποφεύγει να διαψεύσει, ως ο διάβολος το λιβάνι, είναι ότι δεν ζήτησε από τον Α. Τσίπρα την απομάκρυνση του τότε ΥΠΕΞ από την ελληνική κυβέρνηση.

»Δεν έκανε, επί παραδείγματι, την απλή δήλωση: “ουδέποτε ζήτησα την απομάκρυνση του Έλληνα ΥΠΕΞ, ούτε θα μπορούσα να ζητήσω κάτι τέτοιο, ούτε είχα την αρμοδιότητα”.

»Απλά επειδή δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας μας καλεί να κάνουμε μαζί του τον γύρο του κόσμου των ψεμάτων.

»Μόνο το γεγονός που διαβεβαιώνει ότι γνώρισε τον Γ. Κατρούγκαλο μόλις το 2019 που έγινε ο Έλληνας ΥΠΕΞ όταν ήταν παρέα μαζί του στην Διάσκεψη της Γενεύης, δύο χρόνια πριν, αρκεί για να καταλάβει κανείς το ποιόν των επιχειρημάτων του κ. Ανδρου.

»Για την ιστορία, μας θύμισε ο συνταξιούχος διπλωμάτης, στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου που γινόταν στη Γενεύη το 2017, ο κ. Ανδρος διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι επειδή έχει ειδικές σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση γνώριζε “εκ των έσω και με ασφάλεια” ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν εκφράζει την επίσημη ελληνική πολιτική και απέκλινε από αυτήν.

»Ο κ. Ανδρος, δηλαδή, ως άλλος συγκυβερνήτης της Ελλάδας διαβεβαίωνε την ηγεσία της Κύπρου ότι εκείνος γνώριζε καλύτερα την εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης από το μέλος και υπουργό εξωτερικών της! Μεγαλεία!», καταλήγει ο «Φιλελεύθερος».

Σχετικά άρθρα