Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Σαμαράς – Τσίπρας: Στην Μέρκελ ο ένας στον Πάπα ο άλλος

Σαμαράς – Τσίπρας: Στην Μέρκελ ο ένας στον Πάπα ο άλλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς,

Με συνάντηση του με την καγκελάριο Μέρκελ απαντά ο Αντώνης Σαμαράς στον Αλέξη Τσίπρα που θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η εμφαντική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη και στις «παραδοσιακές» της δυνάμεις, έχει προκαλέσει ανησυχία στα κόμματα της συγκυβέρνησης, στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να ενισχύσουν τη συμμαχία τους με τους δυνατούς της ΕΕ, καθώς θεωρούν ότι με τη στάση του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διεκδικήσει ψηφοφόρους από τη μεγάλη δεξαμενή του κεντρώου χώρου.

Στα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι πριν λίγες εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε καλεσμένος και ομιλητής στο Οικονομικό Φόρουμ της λέσχης Αμπροσέτι , δίπλα σε προσωπικότητες όπως ο Μάριο Μόντι, ο Μανουέλ Μπαρόζο , ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Ούτε βέβαια ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντήσει την Πέμπτη τον Πάπα Φραγκίσκο , μία συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι η πρώτη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ηγέτη κόμματος της Αριστεράς.

Και βέβαια κανείς από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά τις παλαιότερες επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική, οι οποίες μάλιστα λοιδορήθηκαν από τα στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με προφανή στόχο να υποβαθμιστεί η σημασία τους.

Η αλήθεια είναι ότι σε Μαξίμου και Ιπποκράτους ανησυχούν, βλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί και επιτυγχάνει επαφές με ιδιαίτερη πολιτική , οικονομική και κοινωνική σημασία, εισχωρώντας στα «δικά τους χωράφια».

Βέβαια η στροφή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ , καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των παραδοσιακών του ψηφοφόρων δεν τη βλέπει με καλό μάτι, θεωρώντας ότι το κόμμα χάνει σιγά – σιγά την αριστερή του φυσιογνωμία, οδεύοντας ταχύτατα προς τη σοσιαλδημοκρατία.

Αυτοί, όμως, οι ψηφοφόροι και να χαθούν δεν πρόκειται να κατευθυνθούν προς τα αστικά κόμματα και έτσι δεν θα υπάρξει θετικό ισοζύγιο για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Και τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο κυρίως για τη Νέα Δημοκρατία που επωμίζεται τις μεγαλύτερες ευθύνες για την πολιτική της σκληρής λιτότητας που μας έχει επιβάλει η Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στην επικείμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, την Τρίτη, στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της συζήτησης που θα γίνει για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός θα θέσει και το εκρηκτικό πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας, ζητώντας στήριξη σε ουσιώδη ζητήματα, όπως η βιωσιμότητα του χρέους μας και η χαλάρωση της λιτότητας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα επιμείνει με πιεστικότερο ύφος, από κάθε άλλη φορά, για μέτρα ανακούφισης του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας στην κ. Μέρκελ ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει προβάδισμα σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διευρύνοντας μάλιστα τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Γι αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς, θα ζητήσει πολιτική παρέμβαση ώστε στην επικείμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα να μην υπάρξουν εντάσεις και κυρίως παράλογες απαιτήσεις , προκειμένου να μην οξυνθεί περαιτέρω το κλίμα στην Ελλάδα.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την συνάντηση Σαμαρά -Μέρκελ δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του Βερολίνου για το εάν το τέλος του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας σημαίνει και τέλος της τρόικας και περιορίστηκε να δηλώσει ότι η τρόικα θα εξετάσει και πάλι την πορεία του προγράμματος εντός του.

Σχετικά άρθρα