ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ακάρ μπροστά στον Γερμανό πρέσβη ζήτησε διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα

Ο Ακάρ μπροστά στον Γερμανό πρέσβη ζήτησε διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Γερμανία, Γερμανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από τις εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αρνείται την έναρξη των διευρευνητικών επαφών με την Τουρκία, και ξαφνικά ο τόνος έγινε πιο… διαλλακτικός.

Ο «στρατηγός», μετά από συνάντησή του με τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα, δήλωσε ότι «επιθυμούμε και αναμένουμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών.

»Από αυτήν την άποψη, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας.

»Πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων και συνομιλιών και ότι πρέπει να βρούμε πολιτικές λύσεις».

Τώρα θέλει τις διερευνητικές

Ο Ακάρ προσέθεσε ότι προκειμένου να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα, αναμένουν «διερευνητικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο εμπιστοσύνης και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και συνομιλίες για αποφυγή συγκρούσεων, που ξεκίνησαν μετά τις συζητήσεις περί πραγματοποίησής τους μεταξύ του Προέδρου μας και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ».

«Αναμένουμε από όλα τα τρίτα μέρη να αξιολογήσουν με αντικειμενικότητα τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όταν μια ημέρα πριν υποστήριζε ότι η Ελλάδα «όταν λέμε “ας καθίσουμε να συζητήσουμε” δεν πλησιάζει.

»Γυρνάει από πόρτα σε πόρτα και εξαπατά με ψέματα».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα