Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλλογλου: «Εμφύλιος» στους λοιμωξιολόγους – Κατηγορούν Τσιόδρα για τα σχολεία

Τέλλογλου: «Εμφύλιος» στους λοιμωξιολόγους – Κατηγορούν Τσιόδρα για τα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Δημοτικό Σχολείο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μαθητές, Νηπιαγωγείο, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Σχολεία, Σωτήρης Τσιόδρας, Τάσος Τέλλογλου, Υπουργείο Υγείας,

Πλούσιο παρασκήνιο φαίνεται ότι εξελίσσεται στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας, το τελευταίο διάστημα.

Εκτός από τον «αιφνιδιασμό» των μελών της από τις ανακοινώσεις Πέτσα για άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, φαίνεται ότι υπάρχουν τριβές και μεταξύ των μελών της και ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας μπήκε στο στόχαστρο κριτικής.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, «μαθαίνω ότι ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας είναι ενοχλημμένος από τον χειρισμό της κυβέρνησης στο θέμα των σχολείων.

»Την Παρασκευή σε συνεδρίαση της επιτροπής επιδημιολόγων θύμωσε όταν συνάδελφοι του του καταλόγισαν ότι είχε συμφωνήσει το άνοιγμα των σχολείων, κανονίσθηκε από τον ίδιο εν αγνοία τους και αποχώρησε.

»Η κυβέρνηση έσπευσε τη Δευτέρα να διευκρινήσει δια του Ακή Σκέρτσου ότι οι ειδικοί εισηγούνται, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει η ίδια και ότι τα στοιχεία θα επαναξιολογούνται».

Την «πλήρωσε» η Δευτεροβάθμια

Συμπλήρωσε, δε, ότι «αιτία αυτού του χειρισμού ήταν να την “πληρώσουν” οι μαθητές της δευτεροβάθμιας που ήταν ο αναγκαίος συμβιβασμός με τους επιδημιολόγους λόγω του προηγούμενου χειρισμού.

»Υπάρχουν καθηγητές μεταξύ των ειδικών που υποστηρίζουν το άνοιγμα των σχολείων, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ.

»Η κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να ελέγξει την κίνηση από περιοχή σε περιοχή αλλά και επειδή φοβάται πολιτικά το κλείσιμο των σχολείων ανάλογα με το φορτίο της κάθε περιφέρειας προτιμά τα οριζόντια μέτρα και υπόσχεται ραπιντ τεστ στη Β/άθμια».

Ωστόσο, ο Τάσος Τέλλογλου υπογράμμισε ότι «καμία χώρα ωστόσο εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία για το πώς μεταφέρουν τον ιό οι έφηβοι.

»Φαίνεται μάλλον ότι το νέο στέλεχος του το μεταφέρουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά όντας ασυμπτωματικοί».

Σχετικά άρθρα