Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολύ προσεκτικό το Ισραήλ όσον αφορά το τουρκικό ζήτημα – Δεν θα βλάψει τις σχέσεις του με Ελλάδα και Κύπρο

Πολύ προσεκτικό το Ισραήλ όσον αφορά το τουρκικό ζήτημα – Δεν θα βλάψει τις σχέσεις του με Ελλάδα και Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκάμπι Ασκενάζι, Ισραήλ, Τουρκία,

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Εσκενάζι συζήτησε με στελέχη του υπουργείου του, καθώς και με στελέχη του υπουργείου Άμυνας, του Κέντρου Εθνικής Ασφάλειας, και της Μοσσάντ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τον τρόπο αντίδρασης προς τα σήματα που φτάνουν από την Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα WALLA, στην Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι το κίνητρο της Τουρκίας είναι η ανησυχία εξαιτίας της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν διάκειται φιλικά προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Τίτλος του κειμένου: «Υπό το φως των δηλώσεων του Erdogan, ο Ashkenazi ζήτησε να ξεκινήσει διαδικασία “διερεύνησης” για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία»

Με τα σημερινά δεδομένα, αποφασίστηκε να μη δοθεί δημόσια απάντηση στις προθέσεις του Ερντογάν.

Ο αρθρογράφος RAVID BARAK σημειώνει στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν διάφορες οδοί διερεύνησης για το εάν ο Ερντογάν είναι πράγματι πρόθυμος να αλλάξει τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ.

Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο αποφασίστηκε ότι το Ισραήλ δεν θα αντιδράσει επίσημα και δημόσια στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στο τουρκικό ζήτημα και ότι είναι πολύ καχύποπτοι για τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου.

Πέραν τούτου, δήλωσαν ότι σε καμία περίπτωση, το Ισραήλ δεν προτίθεται να βλάψει τις σχέσεις του με την Ελλάδα και την Κύπρο προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα