Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε υστερία ο Κυπριανού του ΑΚΕΛ επειδή ο Κοτζιάς αποκάλυψε τον ρόλο του στο Κυπριακό

Σε υστερία ο Κυπριανού του ΑΚΕΛ επειδή ο Κοτζιάς αποκάλυψε τον ρόλο του στο Κυπριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Κυπριακό Ζήτημα, Νίκος Κοτζιάς,

Σε υστερία είναι ο Άντρος Κυπριανού του ΑΚΕΛ εξαιτίας των αποκαλύψεων του Νίκου Κοτζιά στο βιβλίο του. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ως οπαδός της «όποιας λύσης» στο Κυπριακό, όπως και ότι εκφράζει τις απόψεις της Τουρκίας, προσπαθεί να συνέλθει από το ισχυρό ράπισμα του πρώην Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Διαδίδει μάλιστα ότι αντέδρασε έντονα. Τέτοια πράγματα… Συγχύστηκε ο Άντρος, συμφορά μεγάλη.

Ο Νίκος Κοτζιάς, στο τελευταίο βιβλίο του «Η Λογική της Λύσης», ουσιαστικά κατηγορεί τον Άντρο Κυπριανού ότι το 2017 ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα την απομάκρυνσή του από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και ότι συμπεριφερόταν σαν «συγκυβερνήτης».

«Ειλικρινά λυπούμαι, που στον βωμό της προώθησης ενός βιβλίου ο κ. Κοτζιάς επιλέγει να ανοίξει μέτωπα και να δημιουργήσει κρίση, για πρώτη φορά στην ιστορία, στις διαχρονικά καλές σχέσεις του ΑΚΕΛ τόσο με τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, όσο και με τον ίδιο» δηλώνει ο κ. Κυπριανού.

Είναι και θρασύς ο κ. Κυπριανού, αλλά δεν ευθύνεται αυτός, γνωστός ο ρόλος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ σε όλο το έθνος, ευθύνονται εκείνοι που τον στηρίζουν.

Όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει τα έργα του κ. Κυπριανού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άντρος Κυπριανού

«Λυπούμαι που αναγκάζομαι να απαντήσω δημόσια στον κ. Νίκο Κοτζιά για τις αναφορές του στο πρόσφατο βιβλίο του, ότι δήθεν εγώ συνοδευόμενος από τον κ. Κατρούγκαλο ζήτησα τον Ιανουάριο του 2017 από τον τότε Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα να τον απομακρύνει από τη θέση του και ότι συμπεριφερόμουν ως συγκυβερνήτης της Ελλάδας.

»Ειδικά αυτή η τελευταία αναφορά προσβάλλει τον ίδιο τον κ. Κοτζιά ως μέλος της Κυβέρνησης που υπηρέτησε και τον Α. Τσίπρα που του εμπιστεύθηκε την κρίσιμη θέση του Υπουργού Εξωτερικών.
 
»Ο κ. Κοτζιάς γνωρίζει πολύ καλά τι λεγόταν στις μεταξύ μας συζητήσεις αλλά και στις συζητήσεις μας με τον τότε Πρωθυπουργό, στις οποίες ήταν πάντοτε παρόντες και άλλα στελέχη του ΑΚΕΛ και το τότε στέλεχος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Βαγγέλης Καλπαδάκης.

»Ξέρει πολύ καλά ότι ουδέποτε λειτούργησα ως συγκυβερνήτης. 
 
»Επειδή τα γραπτά μένουν, οφείλω να σημειώσω ότι τα κουτσομπολιά που του μεταφέρθηκαν και τα οποία αφελώς ο κ. Κοτζιάς συμπεριέλαβε στο βιβλίο του, είναι διάτρητα.

»Καταρχάς γιατί το 2017 ταξίδεψα στη Γενεύη, στις Βρυξέλλες, στη Γιάλτα, στην Κούβα, στη Μόσχα, στο Λονδίνο και λοιπά.

»Δεν πήγα λοιπόν στην Αθήνα τον Γενάρη του 2017.

»Σε ό,τι αφορά τον κ. Κατρούγκαλο τον συνάντησα για πρώτη φορά μετά τον διορισμό του στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών.

»Διερωτούμαι λοιπόν γιατί αναφέρεται σε κάτι αναληθές ο κ. Κοτζιάς.
 
»Ειλικρινά λυπούμαι, που στον βωμό της προώθησης ενός βιβλίου ο κ. Κοτζιάς επιλέγει να ανοίξει μέτωπα και να δημιουργήσει κρίση, για πρώτη φορά στην ιστορία, στις διαχρονικά καλές σχέσεις του ΑΚΕΛ τόσο με τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, όσο και με τον ίδιο, όπως τουλάχιστον εγώ θεωρούσα.

»Ελπίζω έστω και τώρα να κατανοήσει τη ζημιά που γίνεται».

Tι γράφει ο Νίκος Κοτζιάς σε υποσημείωση στο βιβλίο του

«Ο πρώτος που αντιλήφθηκε την αξία της νέας ελληνικής στρατηγικής στο Κυπριακό, πέραν ασφαλώς του ιδίου του Α.Τσίπρα, ήταν ο Κ. Καραμανλής και στη συνέχεια ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Δεν είχε τελειώσει η διαπραγμάτευση στη Γενεύη τον Γενάρη του 2017, είχα μετακινηθεί την ίδια μέρα στο Παρίσι (για τη Διεθνή Διάσκεψη για το Μεσανατολικό και το Παλαιστινιακό) και την επομένη στις Βρυξέλλες  (για το Συμβούλιο ΥΠΕΞ) και ο Α. Κυπριανού, γραμματέας του ΑΚΕΛ (που συμπεριφερόταν στο θέμα σαν να ήταν συγκυβερνήτης της Ελλάδας), συνοδευόμενος από τον Γιώργο Κατρούγκαλο έθεσε ζήτημα στον Τσίπρα κατά τις πληροφορίες της εποχής, απομάκρυνσής μου από το Υπουργείο Εξωτερικών».

Έργα και ημέραι του Άντρου:

Διαβάστε:

1. Άντρος Κυπριανού στο CNN Türk: Εάν βρεθεί λύση στο Κυπριακό να περάσει ο αγωγός μέσω Τουρκίας

2. Ο Άντρος Κυπριανού έκανε έξαλλο τον Πρέσβη του Ισραήλ – Έχετε κι άλλους έξυπνους στην Κύπρο;

3. Κυπριανού: Αφελής όποιος πιστεύει ότι οι Τούρκοι θα αποκλειστούν από τις ενεργειακές πηγές

4. Το ΑΚΕΛ του Κυπριανού επιμένει στην υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων – Η Αθήνα πρέπει να αντιδράσει

5. ΑΚΕΛ και Άντρος Κυπριανού υπονομεύουν τα εθνικά συμφέροντα – Οργή της Ομογένειας στις ΗΠΑ

6. Ο Άντρος Κυπριανού φερέφωνο των fake news του Τσαβούσογλου για τις εγγυήσεις – Τι είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης

7. Γιουσουφάκι του Ερντογάν ο Άντρος Κυπριανού πρότεινε να περάσουν οι αγωγοί φυσικού αερίου μέσα από την Τουρκία

Κανονικά στον Άντρο Κυπριανού πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα – Διαβάστε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για τον Άντρο ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα