Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 12.00 ανακοινώνεται ο κυβερνητικός ανασχηματισμός

Στις 12.00 ανακοινώνεται ο κυβερνητικός ανασχηματισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυβερνητικός Ανασχηματισμός, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Στις 12.00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

«Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα» δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαιώνοντας την είδηση για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Κεντρικός στόχος των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων είναι να ενισχυθεί το μεταρρυθμιστικό προφίλ της κυβέρνησης και παράλληλα να «τρέξει» το σχέδιο για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Η προσέλκυση επενδύσεων παραμένει ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα και το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες ανακοινώσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου εστιάζουν και σε παρεμβάσεις που θα σηματοδοτήσουν την αλλαγή σελίδας στην οικονομίας στη μετά Covid εποχή, όπως η περαιτέρω μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων.

Άλλωστε το 2021 ξεκίνησε με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζόμενων κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ θα υπάρξουν και περαιτέρω κινήσεις (για παράδειγμα φέτος θα ανοίξει η συζήτηση για εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση).

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που θα είναι μεγαλύτερης έκτασης από τις «μίνι» παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν το καλοκαίρι.

Σχετικά άρθρα