Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι νοσοκομειακοί γιατροί «ξεμπροστιάζουν» την κυβέρνηση: Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί σε 15 νοσοκομεία

Οι νοσοκομειακοί γιατροί «ξεμπροστιάζουν» την κυβέρνηση: Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί σε 15 νοσοκομεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί ΕΣΥ, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νοσοκομειακοί Γιατροί, ΟΕΝΓΕ - Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Υπουργείο Υγείας,

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει ότι αναβάλλεται η έναρξη εμβολιασμών σε 15 δημόσια νοσοκομεία.

Μεταξύ αυτών, όπως καταγγέλλεται, είναι το Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς», Καραμανδάνειο, Βόλου, Λαμίας, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Γρεβενών, Σερρών, Ξάνθης, Χαλκίδας, Μυτιλήνης και Ρεθύμνου.

Καταγγελίες υπάρχουν επίσης για τα νοσοκομεία Κω, Ρόδου και Βενιζέλειο στο Ηράκλειο.

Η ΟΕΝΓΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και απαιτεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να επισπευστεί και να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των γιατρών, των νοσηλευτών, συνολικά των εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η πρώτη φάση του εμβολιασμού που περιλάμβανε όλα τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου».

Η ΟΕΝΓΕ εγκαλεί τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τονίζοντας:

«Η χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Θεμιστοκλέους να διαψεύσει τις καταγγελίες των υγειονομικών έρχεται να προστεθεί σε μια ατέλειωτη σειρά παρόμοιων κυβερνητικών ενεργειών που δείχνουν πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την προπαγάνδα και όχι για την ουσία».

Η απάντηση Θεμιστοκλέους

Ο κ. Θεμιστοκλέους από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι «οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης “Ελευθερία”, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας».

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα γίνει σε τρείς φάσεις:

«Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τον σχεδιασμό σε τρείς φάσεις, αναβολή.

»Είναι οι ίδιοι “πρόθυμοι” που θα έσπευδαν να καταγγείλουν και την ακριβώς αντίθετη τακτική».

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους:

Αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, θα προστεθούν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία

Έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται σταδιακά τα στρατιωτικά νοσοκομεία –τη Δευτέρα 4/1/2021 προστίθενται και 5 στρατιωτικά νοσοκομεία– ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα

Επίσης, όπως αναφέρεται, αύριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20/1/2021.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 15.00 της Κυριακής 3 Ιανουαρίου έγιναν 572 νέοι εμβολιασμοί.

Συνολικά από τις 27/12/2020 έως σήμερα έχουν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Σχετικά άρθρα