Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Τσίπρας θα συναντηθεί με τον… Πάπα

Γιατί ο Τσίπρας θα συναντηθεί  με τον… Πάπα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βατικανό, Πάπας Φραγκίσκος,

Ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει αύριο ο πρώτος αρχηγός κόμματος της Αριστεράς που θα συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο.

Όπως μας πληροφορεί η Αυγή, στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι η ειρήνη, η μετανάστευση και η προστασία του περιβάλλοντος.

“Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τις αγωνίες, από διαφορετικές πλευρές, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των ανθρωπιστικών προβλημάτων εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων” σημειώνει στο ρεπορτάζ της το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή είναι γνωστό, ότι και αυτή η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, θα αντιμετωπίσει την έντονη κριτική τόσο των αντιπάλων κομμάτων όσο και και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ της η Αυγή: “Ο Πάπας Φραγκίσκος, επονομαζόμενος και “Πάπας των φτωχών”, έχει επικρίνει την κυριαρχία της αγοράς στις σύγχρονες κοινωνίες, έχει απευθύνει μηνύματα να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και σε άλλα μέτωπα συγκρούσεων, ενώ αντιμετωπίζει τη συνεργασία των θρησκειών ως γέφυρα για την ειρήνη”.

“Η συνάντηση ενέχει και τον συμβολισμό ότι η Αριστερά σε μια μικρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το παράδειγμα και τις θέσεις της, απευθύνεται στο σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών και αναζητεί δεσμούς συνεργασίας ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες” καταλήγει το ρεπορτάζ της Αυγής.

Σχετικά άρθρα