Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδριάζουν οι ειδικοί με θέμα το άνοιγμα των σχολείων

Συνεδριάζουν οι ειδικοί με θέμα το άνοιγμα των σχολείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Δημοτικό Σχολείο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκη Κεραμέως, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Συνεδριάζει η Επιτροπή αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, με κυβέρνηση, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε δε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

Αρκετοί λοιμωξιολόγοι έχουν δώσει θετική εισήγηση για την επιστροφή στα θρανία μέσα στον Ιανουάριο, ωστόσο η ακριβής ημερομηνία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Άλλωστε, οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, κάτι που θα τεθεί επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη των ειδικών με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Ίσως καλύτερα να περιμένουμε λίγο να δούμε τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν μετά την περίοδο των εορτών, πριν ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου», τόνισε σε συνέντευξή του το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής.

Ο κ. Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι βρισκόμαστε σε σημαντική κάμψη της πανδημίας και γύρω στις 15 Ιανουαρίου, να ανοίξουν τα σχολεία, μια εβδομάδα δηλαδή αργότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία».

«Η εκτίμηση είναι ότι η κινητικότητα είναι ούτως η άλλως επιβαρυμένη, και θεωρώ ότι το άνοιγμα σχολείων δεν θα επηρεάσει την κινητικότητα στη χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Τσακρής.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι θα εξεταστεί αρχικά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και δημοτικά και δεύτερο χρόνο, εάν επιτρέψουν οι εξελίξεις, θα καταστεί δυνατό να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες, αλλά και το λιανεμπόριο.

Σχετικά άρθρα