Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Αν κάναμε λάθος θα το διορθώσουμε

Δραγασάκης: Αν κάναμε λάθος θα το διορθώσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ΣΥΡΙΖΑ,

Όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται υπό τις συνθήκες ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, ξεκαθάρισε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM, συμπληρώνοντας ότι οι αριθμοί που δόθηκαν είναι ενδεικτικοί.

«Ακόμη και αν κάναμε κάπου λάθος, δηλαδή υπερτιμήσαμε ή υποτιμήσαμε κάτι, θα το διορθώσουμε και θα το πούμε επίσημα».

Για τις οικονομικές εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ

«Αυτά που είπαμε, δεν είναι το πρόγραμμά μας, αλλά ένα μικρό μέρος – θα το έλεγα πρόγευμα – με την έννοια ότι μας απασχολεί το πώς θα ξεκολλήσουμε την οικονομία από το τέλμα, διότι θεωρούμε ότι είναι βαλτωμένη.

Δεύτερον, το πώς θα αρχίσουμε να δημιουργούμε εμπιστοσύνη στην κοινωνία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να σηκώσουμε κεφάλι και να κάνουμε σχέδια. Και τρίτον, πώς μπορούμε να χτυπήσουμε τις μεγάλες ανισότητες και κοινωνικές αδικίες. Έχουμε βγάλει μια «λευκή βίβλο» μεταρρυθμίσεων και μετασχεδιασμών και επιπλέον (θέλουμε) την οικοδόμηση ενός παραγωγικού συστήματος και παραγωγικού μοντέλου.

Όλες οι προτάσεις γίνονται υπό τις συνθήκες ισοσκελισμένου προϋπολογισμού. Δεν επιστρέφουμε στα ελλείμματα. Όχι μόνο για εμάς, αλλά για όποιον θέλει να σχεδιάσει πολιτική. Δηλαδή, δεν πάμε ξανά σε ελλείμματα, αυτό είναι η παραδοχή. Άλλο αν εμείς διεκδικούμε να εξαιρεθούν οι δημόσιες επενδύσεις, όπως και οι Ιταλοί το θέλουν και πολλοί άλλοι.

Οι αριθμοί όλοι είναι ενδεικτικοί. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να τους βάλουμε σε ζυγαριά φαρμακείου, διότι και προσωπικά δεν θα εκπλαγώ όταν αποκτήσουμε εικόνα, με στοιχεία, να βρούμε κάποιους αριθμούς με υπερτιμολόγηση και άλλους με υποτιμολόγηση».

Σχετικά άρθρα