Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΡΑΤΤΩ προς Κεραμέως: Με αλλαγές «στο πόδι», παραπαιδεία και παπαγαλία δεν γίνεται Παιδεία

ΠΡΑΤΤΩ προς Κεραμέως: Με αλλαγές «στο πόδι», παραπαιδεία και παπαγαλία δεν γίνεται Παιδεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκη Κεραμέως, Πανελλαδικές Εξετάσεις, Πανελλήνιες Εξετάσεις, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με δύο μηχανογραφικά και ελάχιστη βάση εισαγωγής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα παιδείας της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά.

«Δυστυχώς το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο συνεχών αλλαγών, μικροκομματικών αντιπαραθέσεων και ρουσφετολογικών πολιτικών», συνεχίζει και προτείνει:

«Η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό και αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση και κυρίως κατάργηση της παραπαιδείας και της στείρας αποστήθισης γνώσεων που σκοτώνουν τη δημιουργική σκέψη των μαθητών.

»Οι αλλαγές “στο πόδι” που προωθεί η κα Κεραμέως επιδεινώνουν την κατάσταση και δημιουργούν πρόσθετη ανασφάλεια και άγχος στους μαθητές και στις οικογένειές τους.

»Το ΠΡΑΤΤΩ πιστεύει στην ανάγκη αναβάθμισης και αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού μας συστήματος και αυτό προϋποθέτει στρατηγικό σχέδιο και δημοκρατική ευαισθησία, στοιχεία που δεν διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση».

Σχετικά άρθρα