Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση Pulse: 16 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. – Τι λένε για Τουρκία

Δημοσκόπηση Pulse: 16 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. – Τι λένε για Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Pulse, Δημοσκοπήσεις, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νέα Δημοκρατία, ΣΚΑΪ, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκία,

Διαφορά 16 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στο σύνολο του δείγματος η εικόνα της πρόθεσης ψήφου είναι η ακόλουθη: ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΚΙΝΑΛ 6,5% ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4% και ΜέΡΑ 25 2,5%.

Μεγάλη παραμένει η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον πρώτο στο 45% και τον δεύτερο στο 25%.

«Κανένας από τους δυο» απαντά το 27%.

Όσον αφορά το νέο έτος, για την πανδημία και υγειονομική κρίση το 39% των ερωτώμενων δηλώνει ότι τα πράγματα θα πάνε λίγο-πολύ καλύτερα, το 26% τα ίδια και το 26% χειρότερα.

Περισσότερο απαισιόδοξοι είναι οι πολίτες για την οικονομία με 22% να δηλώνουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, το 21% τα ίδια και το 49% χειρότερα.

Μεγάλη αποτυχία σημειώνει το μέτρο της κυβέρνησης για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με το click away τις μέρες των εορτών.

Όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse, το 63% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι δεν θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει το click away, 34% είπε ότι θα το χρησιμοποιούσε και το 3% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύουν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα, το 95% απάντησε ότι πιστεύει πως θα συνεχίσει, το 3% απάντησε ότι δεν το πιστεύει αυτό κα το 2% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Σχετικά άρθρα