Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταϊκούρας: Μειωμένο ενοίκιο και για τα καταστήματα που λειτουργούν με το σύστημα click away

Σταϊκούρας: Μειωμένο ενοίκιο και για τα καταστήματα που λειτουργούν με το σύστημα click away
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,

Σε διευκρίνιση για το ποιες επιχειρήσεις αφορά η μείωση ενοικίων κατά 80% το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021 στη Βουλή, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, το μειωμένο ενοίκιο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μετά τις 16 Δεκεμβρίου, ακόμα και αν λειτουργούν με το σύστημα παράδοσης εκτός του καταστήματος ή παραδόσεις κατ’ οίκον και τα εστιατόρια που λειτουργούν με διανομή προϊόντων.

Λίγο νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του εξηγούσε επίσης ποιες επιχειρήσεις αφορά το μέτρο αναφέροντας πως «το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μετά τις 16 Δεκεμβρίου.

»Συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με το σύστημα παράδοσης εκτός ή με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ΄ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού, αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

»Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως τα ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό».

Να σημειωθεί επίσης ότι η μείωση του ενοικίου ισχύει «ανεξαρτήτως των υγειονομικών επιλογών την επόμενη περίοδο».

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για το 60% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας.

Με αυτό τον τρόπο επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση, εξήγησε για να προσθέσει πως για την ώρα δεν έχουν ληφθεί αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τα νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον κ, Σταϊκούρας, ισχύει παράλληλα η μείωση κατά 40% του ενοικίου και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή.

Αναφορικά με τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αφορά και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και θα έχει κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.00 ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες πρωτοβουλίες τον Ιανουάριο, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει ορθή χρήση των ταμειακών διαθεσίμων ώστε να μπορεί να στηρίζει την κοινωνία για όσο χρειαστεί.

Σχετικά με το αν θα αλλάξει το όριο του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις για το αφορολόγητο, τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Σχετικά άρθρα