Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνολόγοι: Tελείωσε η εποχή της ανοχής στην αυθαιρεσία Ερντογάν

Διεθνολόγοι: Tελείωσε η εποχή της ανοχής στην αυθαιρεσία Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Συρίγος, Δημήτρης Καιρίδης, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νέα Δημοκρατία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Το μήνυμα ότι η εποχή της ανοχής στην αυθαιρεσία Ερντογάν τελείωσε στέλνουν οι αμερικανικές κυρώσεις εκτιμούν οι διεθνολόγοι.

«Η Αμερική περνάει ένα μήνυμα τώρα στην Τουρκία.

»Κοίτα τι μπορεί να πάθεις άμα συνεχίσεις αυτόν τον δρόμο.

»Αλλά σε επόμενο βήμα μπορώ να στο κάνω πιο αυστηρό.

»Περιμένω να δω πως θα αντιδράσεις» λέει ο Άγγελος Συρίγος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Βουλευτής ΝΔ.

«Αυτό σημαίνει, σε μία Τουρκία που ετοιμαζόταν να δράσει είτε στην Ανατολική Μεσόγειο είτε στην Συρία περνάει ένα μήνυμα να αυτοσυγκρατηθεί, έρχεται στην κατάλληλη στιγμή για τα ελληνικά συμφέροντα» υπογραμμίζει ο κ. Συρίγος.

«Σηματοδοτούν την επιστροφή της Αμερικής στην περιοχή μετά από χρόνια αποστασιοποίησης και μαζί και του ΝΑΤΟ.

»Δεύτερον δίνουν ένα σήμα στους Ευρωπαίους να προχωρήσουν πιο δυναμικά και τρίτον βάζουν την σχέση της Τουρκίας με την Αμερική και την Δύση ευρύτερα μέσα σε ένα πλαίσιο με αμερικανικούς όρους» εξηγεί από την πλευρά του ο Δημήτρης Καιρίδης, Διεθνολόγος – Βουλευτής ΝΔ.

«Οι Τούρκοι δεν μπορούν να κρύψουν τον εκνευρισμό και την αμηχανία τους και πραγματικά και πραγματικά βρίσκονται σε ένα μεγάλο δίλλημα τα περιθώρια δράσεων στην Αμερική είναι εξαιρετικά περιορισμένα», σημειώνει ο κ. Καιρίδης.

«Οι S-400 αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να επανοριοθετήσουν τις σχέσεις Τουρκίας Ρωσίας προσφέροντας ανταλλάγματα αλλά και ισχυρά μαστίγια προς αυτήν την κατεύθυνση» αναφέρει ο Σωτήρης Σέρμπος, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής.

Σχετικά άρθρα