Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Ο τεχνολαϊκισμός της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια

Τσακαλώτος: Ο τεχνολαϊκισμός της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος ξεκίνησε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι δεν θα μιλήσει για αριθμούς γιατί τον ξεπερνάει ο τρόπος που τους αντιλαμβάνεται και τους χειρίζεται η κυβέρνηση.

Τι είπε ο κ. Σταϊκούρας για το ενιάμηνο;

Και υπενθύμισε ότι ο κ. Σταϊκούρας είπε στην Βουλή την Παρασκευή ότι «Και πάλι, όμως, σε επίπεδο ενιαμήνου η εικόνα της Ελλάδας είναι καλύτερη από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο».

Και μάλιστα καταθέσατε και κάτι στα πρακτικά. Που αποδείκνυε το αντίθετο.

Και συνεχίζει, στο Ραδιόφωνο (ΘΕΜΑ) είπε ότι:

«Αυτό που είπα και έδειξα στη Βουλή είναι ότι «Η ελληνική οικονομία τα έχει καταφέρει καλύτερα από τις χώρες του νότου, ΠΡΟΦΑΝΩΣ στο 9μηνο είμαστε χειρότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο».

Αντίστοιχα, προσέθεσε ο κ. Τσακαλώτος, ότι ο κ. Σκυλακάκης έκανε λαθροχειρίες όταν παρουσίαζε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς άθροιζε τα μεγέθη των προτάσεών μας λες και αγνοούσε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ όσα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της μίας πρότασης και της άλλης, και άρα δεν θα έπρεπε να αθροίζονται τα ποσά σαν να ήταν διαφορετικά μέτρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν γίνεται να λέει η ΝΔ τέτοια πράγματα και να μην ζητάει ένα συγνώμη.

Και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση έχει κατεβάσει το επίπεδο του Υπουργείου οικονομικών στο επίπεδο των επικοινωνιολόγων του Trump και του ίδιου του Trump.

Ανισότητες

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέχισε την τοποθέτηση του παρουσιάζοντας στοιχεία για τις παγκόσμιες ανισότητές από μια πρόσφατη έρευνα της Credit Suisse.

Το φτωχότερο 50% έχει μόνο το 1% του παγκόσμιου ατομικού πλούτου.

Το πλουσιότερο 1% των νοικοκυριών του κόσμου έχει στην κατοχή του το 43% του παγκόσμιου ατομικού πλούτου.

Εντός του πλουσιότερου 1% υπάρχουν 175.000 άνθρωποι (δηλαδή το 0,1% του παγκόσμιου πληθυσμού) οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους περίπου το 25% του παγκόσμιου πλούτου.

Και ρώτησε του βουλευτές της ΝΔ τι αισθάνονται όταν ακούνε αυτούς τους αριθμούς: Νοιώθουν αηδία; Θεωρούν ότι είναι φυσικό φαινόμενο;

Τι αισθάνονται ότι φταίει; Ότι οι άλλες χώρε δεν έχουν ένα Πισσαρίδη ώστε να χαμηλώσουν οι μισθοί και να μειωθεί έτσι η ανισότητα;

Ρώτησε την ΝΔ αν θεωρούν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο κράτος και για αυτό μειώνουν τις δαπάνες στην υγεία κατά 572 εκ.

Για αυτό από όταν εξελέγη η ΝΔ μέχρι την αρχή της πανδημίας δεν έκανε ούτε μία νέα ΜΕΘ;

Και τέλος τους ρώτησε αν θεωρούν ότι η λύση στα πανεπιστήμια είναι τα φοιτητικά δάνεια λες και δεν ξέρουν την συζήτηση σε Βρετανία και ΗΠΑ και το τεράστιο χρέος που έχει δημιουργηθεί από τα φοιτητικά δάνεια.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέχισε λέγοντας πως αν ήθελε να περιγράψει τον κ. Μητσοτάκη με μία λέξη θα ήταν «Τεχνολαϊκιστής».

Γιατί όπως ο Trump και ο Johnson χρησιμοποιούν ταυτόχρονα επιχειρήματα τεχνοκρατικά και λαϊκίστικα.

Σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι η έκθεση Πισσαρίδη είναι ουδέτερη, λες και γίνεται να απευθύνεσαι ταυτόχρονα σε όλους.

Και είπε ότι η ΝΔ είναι λαϊκίστικό κόμμα γιατί ισχυρίζεται πως απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους.

Τι κάνετε για τα μεσαία στρώματα;

Όμως, συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αυτό δεν γίνεται. Για αυτό όταν μείωσε η ΝΔ τους φόρους για τους λίγους τα αποτελέσματα ήταν τα γνωστά. Λέει η ΝΔ ότι είναι το κόμμα των μεσαίων στρωμάτων.

Όμως τα μικρά μαγαζιά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα μεγάλα με τα μέτρα που παίρνετε. Δεν είναι όλοι απέναντι στην κρίση.

Το click away δεν είναι ίδιο για όλους.

Δεν έχουν όλοι επιταγές που σκάνε.

Δεν έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση σε ρευστότητα.

Δεν έχουν όλοι οικονομίες κλίμακας για τεχνολογική επάρκεια.

Πολλά μαγαζιά θα κλείσουν. Πολλοί άνθρωποι δεν θα τα βγάλουν πέρα.

Ή θεωρείτε ότι καλά κάνετε και αντιμετωπίζετε τις επιχειρήσεις το ίδιο γιατί πρέπει να κλείσουν 100,000-150,000 επιχειρήσεις;

Αν είναι έτσι, βγείτε και πείτε το. Και δεν θα σας ξαναπώ λαϊκιστές για αυτό το θέμα. Θα σας πω Κοινωνικούς Δαρβινιστές.

Σχετικά άρθρα