Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απάντησε η Ζαχαρίεβα εάν η Βουλγαρία πρωτοστάτησε να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία

Τι απάντησε η Ζαχαρίεβα εάν η Βουλγαρία πρωτοστάτησε να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βουλγαρία, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία,

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στη Nova TV, επιχείρησε να διαψεύσει ότι η Βουλγαρία -μαζί με τη Γερμανία– πρωτοστάτησε στο μπλοκάρισμα των κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως μετέδωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα euroaktiv.

Όπως αναμεταδίδει το IBNA, ερωτηθείσα εάν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μπόικο Μπορίσοφ μπλόκαραν πραγματικά τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι, «δεν είναι αλήθεια επειδή δεν υπάρχει πρόταση για ένα νέο πακέτο κυρώσεων».

Υπάρχει μια πρόταση για μια ολοκληρωμένη ανάλυση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας και πιθανόν έναν νέο μηχανισμό κυρώσεων για τομεακές πολιτικές, ο οποίος θα πρέπει να ετοιμαστεί έως τον Μάρτιο, υποστήριξε.

Διαβάστε ακόμα: Μέρκελ και Μπορίσοφ εμπόδισαν τις κυρώσεις – Στήνουν θανάσιμη θηλιά στην Ελλάδα μαζί με Ρωσία και Τουρκία

Σχετικά άρθρα