Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΡΑΤΤΩ για Σύνοδο Κορυφής: Η κυβέρνηση δεν προειδοποίησε τους εταίρους ότι θα έχουν κόστος και τα δικά τους συμφέροντα

ΠΡΑΤΤΩ για Σύνοδο Κορυφής: Η κυβέρνηση δεν προειδοποίησε τους εταίρους ότι θα έχουν κόστος και τα δικά τους συμφέροντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία,

Για διπλωματική ήττα της Ελλάδας κάνει λόγο το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τη μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το ΠΡΑΤΤΩ τονίζει ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική για να τεθεί φραγμός στις υποχωρήσεις τις αποτυχίες.

Συμφέροντα και σκοπιμότητες λίγων κρατών, τις οποίες ονοματίζει, Γερμανία, Ισπανία και Βουλγαρία, «τέθηκαν υπεράνω» αναφέρει το ΠΡΑΤΤΩ και σημειώνει ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελεί ένα ράπισμα στην ίδια τη διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Με νόημα εγκαλεί την κυβέρνηση ότι, «δεν προειδοποίησε τους εταίρους στην ΕΕ ότι θα έχουν κόστος και τα δικά τους συμφέροντα εφόσον συνεχίζουν να επιτρέπουν σε τρίτη χώρα να παραβιάζει ευρωπαϊκά σύνορα και το διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ:

«Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία αποτελεί ένα ράπισμα στην ίδια την διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης.

»Συμφέροντα και σκοπιμότητες λίγων κρατών μελών, όπως της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Βουλγαρίας τέθηκαν υπεράνω των αρχών και αξιών της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

»Διπλωματικά απροετοίμαστη η κυβέρνηση δεν οικοδόμησε προϋποθέσεις εφαρμογής ουσιαστικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας και συμφώνησε απλά σε μια διατύπωση για “πιθανές κυρώσεις” και μάλιστα σε δευτερεύοντα ζητήματα.

»Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση δεν προειδοποίησε τους εταίρους στην ΕΕ ότι θα έχουν κόστος και τα δικά τους συμφέροντα εφόσον συνεχίζουν να επιτρέπουν σε τρίτη χώρα να παραβιάζει ευρωπαϊκά σύνορα και το διεθνές δίκαιο.

»Τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι οι “λεονταρισμοί” του πρωθυπουργού και οι τάχα “διαφοροποιήσεις” του αρμόδιου υπουργού του είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση και χρησιμοποιούνται ως εργαλείο σε εσωκομματικές ίντριγκες.

»Η χώρα υπέστη διπλωματική ήττα. Είναι προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού του Εξωτερικών η αποτυχία του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Ελλάδας.

»Καλλιέργησε προσδοκίες και ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Δεν ασκείται εξωτερική πολιτική με επικοινωνιακούς και εσωκομματικούς όρους.

»Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία άλλη πολιτική Σωτηρίας και Κοινωνικής Αναγέννησης.

»Η χώρα έχει ανάγκη από την ενδυνάμωση του Πατριωτικού-προοδευτικού ρεύματος για να σταματήσει η κατηφόρα προς την παρακμή της».

Σχετικά άρθρα