Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε… έκσταση ο Άδωνις: «Το κύμα είμαστε εμείς» – Πότε ανοίγουν τα κομμωτήρια

Σε… έκσταση ο Άδωνις: «Το κύμα είμαστε εμείς» – Πότε ανοίγουν τα κομμωτήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

«Το κύμα είμαστε εμείς» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας πως «όσο δεν μειώνεται η κινητικότητα, τόσο θα εξαπλώνεται ο ιός».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε πως τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα όταν δώσουν οι ειδικοί το «πράσινο φως» για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις είναι ίδιες με του Απριλίου.

«Tο lockdown είναι αυστηρό ήδη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, θα γίνουν ανακοινώσεις συνολικά και θεσμικά, το click away θα μπορούσε να είναι μια λύση, τονίζοντας όμως ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λιανική πώληση.

«Όταν εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι oι οποίοι συνεδριάζουν θα τα πούμε», σημείωσε.

Ήδη σήμερα, σε ανακοίνωσή του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναφέρει πως, στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, «αναμένεται τις επόμενες ημέρες -Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια.

»Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

»Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

»Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαριστούν αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας» δηλώνει το ΕΕΑ.

Τα σούπερ μάρκετ

Στο μεταξύ, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε σήμερα ότι αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται όμως για προαιρετική λειτουργία, για όποιο θέλει να ανοίξει.

Κάνοντας μία σύγκριση με την λειτουργία των σχολείων, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το σχολικό έτος μπορεί να αναπληρωθεί εφόσον προστεθούν ώρες, ο τζίρος όμως που χάνεται από τις επιχειρήσεις δεν αναπληρώνεται.

»Το να λες δημόσια ότι αποκλείεις κάποια εξέλιξη, δεν γίνεται.

»Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις στον αέρα, δεν μπορούμε να έχουμε κανονικότητα πριν το εμβόλιο», τόνισε επιπρόσθετα ο υπουργός αναφορικά με το αν εκτιμά πως υπάρχει ενδεχόμενο και τρίτου lockdown.

Τέλος, ανέφερε πως ανυπομονεί για το εμβόλιο και εύχεται να είναι από τους πρώτους που θα το κάνει.

Σχετικά άρθρα