Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: «Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους για την υποστήριξή τους»

Σαμαράς: «Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους για την υποστήριξή τους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους για την υποστήριξή τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην αγγλική, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα «Δημοκρατία υπό πίεση», που διοργάνωσαν η «Καθημερινή» και οι «International New York Times».

Η ομιλία του κ. Σαμαρά που ήταν διανθισμένη με αναφορές στην ελληνική μυθολογία, αλλά και στην πάλαι ποτέ Δημοκρατία της Βαϊμάρης, ήταν εστιασμένη στα όσα κατάφερε η συγκυβέρνηση του με το ΠΑΣΟΚ και σε όσα δεν θα μπορέσει να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανείς δεν θα μετατρέψει τη χώρα σε Σίσυφο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάζει.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κίνδυνο, που συνιστούν για τη δημοκρατία ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός, λέγοντας ότι παρά τα δίκαια παράπονα του ο ελληνικός λαός δεν αγκάλιασε τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό. Δεν θα υπάρξει Δημοκρατία της Βαϊμάρης για την Ελλάδα. Η Ελλάδα επέστρεψε αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται» είπε.

Και δεν παρέλειψε κάνοντας απολογισμό της διετίας που συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ να τονίσει πως το 2015 θα έχει επιτευχθεί η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ.

«Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους για την υποστήριξή τους» είπε και διαβεβαίωσε πως οι μεταρρυθμίσεις μας θα συνεχιστούν, ενώ υπογράμμισε πως φτάνουμε σύντομα στο σημείο όπου θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα οικονομικά και δημοσιονομικά μας ζητήματα μόνοι μας όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Και συνέχισε: «Ο λαϊκισμός βασίζεται σε γλυκά ψέματα, σε μη τεκμηριωμένα ψεύδη που οδηγούν στην κοινωνική ταραχή ο εξτρεμισμός στο μίσος και στην βία, τροφοδοτεί την φωτιά του λαϊκισμού και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Τι κάνουμε για να αποτρέψουμε τα δύο κακά; Καταπολεμούμε τα ψέματα με την αλήθεια. Κάνουμε μεταρρυθμίσεις, θεσπίζουμε την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή. Δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα εν μία νυκτί. Πρέπει κατ’ αρχήν να καταλάβουν οι άνθρωποι τι προσφέρουν οι μεταρρυθμίσεις. Απαιτείται χρόνος. Επίσης χωρίς δημοκρατική νομιμότητα κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν θα πετύχει. Καθένας μπορεί να μιλήσει για έκτακτες συνθήκες».

«Πριν από δύο χρόνια ήμασταν ο πιο αδύναμος κρίκος στην Ευρώπη. Τώρα γινόμαστε η πιο σταθερή χώρα σε μια περιοχή που αποσταθεροποιείται … Βγαίνουμε από την κρίση διότι η δημοκρατία μας άντεξε στις πιέσεις και αυτή η οδυνηρή διαδικασία μας έκανε καλύτερους από οικονομική άποψη, ισχυρότερους ως κράτος και πιο ενωμένους ως κοινωνία».

Σχετικά άρθρα