Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΡΑΤΤΩ: Η προστασία της υγείας του λαού απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία

ΠΡΑΤΤΩ: Η προστασία της υγείας του λαού απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Γρηγορόπουλος, Αστυνομία, Αστυνομική Βία, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Η προστασία της υγείας του λαού απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά, αναφορικά με την αστυνομική καταστολή της Κυριακής, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου. Το ΠΡΑΤΤΩ σημειώνει ότι το υπαρκτό πρόβλημα της πανδημίας δεν μπορεί να αποτελεί εργαλείο και άλλοθι για βίαια καταστολή και αυθαιρεσία.

«Η κυβέρνηση έσπευσε πάλι να απαγορεύσει κάθε ειρηνική εκδήλωση στη μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Ειδικό Φρουρό Κορκονέα, που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος.

»Το υπαρκτό πρόβλημα της πανδημίας, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

»Όχι όμως να αποτελεί εργαλείο, σκιώδη σύμμαχο και άλλοθι για όποια αναίτια, βίαιη καταστολή και αυθαιρεσία από τους κρατικούς μηχανισμούς εις βάρος των πολιτών.

»Η κυβέρνηση έχασε το μέτρο ανάμεσα στην προστασία της κοινωνίας από την πανδημία και τη λειτουργία της δημοκρατίας, ιδιαίτερα δικαιωμάτων που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα.

»Η χρήση βίας ενάντιων όσων ασκούν τα δικαιώματά τους, δεν είναι ανεκτή από την νεολαία και την κοινωνία.

»Θα πρέπει να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι η προστασία της υγείας του λαού απαιτεί περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία».

Σχετικά άρθρα