ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χρυσοχοΐδης «αδειάζει» αστυνομικούς για συλλήψεις λόγω κορωνοϊού: Θα μπουν κάμερες στα ΜΑΤ

Ο Χρυσοχοΐδης «αδειάζει» αστυνομικούς για συλλήψεις λόγω κορωνοϊού: Θα μπουν κάμερες στα ΜΑΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αστυνομική Βία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,

Ως υπερβολή χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τη σύλληψη εννέα γυναικών ακτιβιστριών από την Αστυνομία την Ημέρα κατά της βίας σε βάρος γυναικών, παραδεχόμενος ότι οι αστυνομικοί έκαναν λάθος.

Μιλώντας στον Real FM, o M. Χρυσοχοΐδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες.

»Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή».

Όχι συγκεντρώσεις για Γρηγορόπουλο

Ωστόσο, αναφερόμενος στην ημέρα του Πολυτεχνείου τόνισε ότι «το γεγονός όμως ότι δεν γράψαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου ήταν μέσα στο πλαίσιο μιας πολιτικής ήπιας αντιμετώπιση εντός των ορίων προκειμένου όλα τα κόμματα να καταθέσουν ένα στεφάνι και να κάνουν μια μικρή εκδήλωση.

Όταν όμως αυτό πήγε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη πορεία, τότε το κράτος και η αστυνομία αντέδρασαν και δεν το ανέχτηκαν», προσθέτοντας ότι «έπρεπε να γίνει αυτή η απαγόρευση, ήταν επιβεβλημένη».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις ούτε στις 6 Δεκεμβρίου, στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Θα ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά η σκέψη μου είναι ότι δεν μπορεί να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες, όπως κάθε χρόνο» ανέφερε.

Κάμερες σε ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ

Όσον αφορά στο σχέδιο να τοποθετηθούν κάμερες στο σώμα των ανδρών των ΜΑΤ, ο υπουργός είπε ότι «έχει τελειώσει η υπόθεση.

»Έχουν ρυθμιστεί όλες οι νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες.

»Πιστεύω τις επόμενες ημέρες τα ΜΑΤ θα βγαίνουν στις επιχειρήσεις με κάμερα της οποίας η λειτουργία θα ανακοινώνεται σε αυτούς που διαδηλώνουν, ότι από τώρα αρχίζει η καταγραφή».

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι «κι άλλες ομάδες της αστυνομίας όπως η ΟΠΚΕ και η ΔΡΑΣΗ, θα φέρουν κάμερες στο σώμα τους, άλλου είδους, που θα χρησιμοποιούνται την ώρα των επιχειρήσεών τους.

»Πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλει στη διαφάνεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας και θα λυθούν πολλά προβλήματα».

Όσο για το υλικό που θα καταγράφουν οι κάμερες, εξήγησε ότι θα πηγαίνει σε ένα σημείο όπου θα αποθηκεύεται με όλους τους κανόνες και τις δικλείδες ασφαλείας για τα προσωπικά δεδομένα.

«Αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί για προανακριτικούς λόγους, είναι προφανές ότι με άδεια του εισαγγελέα θα χρησιμοποιείται», είπε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Στα 500 τα κρούσματα στην ΕΛΑΣ

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για αλλαγή δόγματος στη δράση της Αστυνομίας, λέγοντας ότι «θα υπάρξει καινούργιο επιχειρησιακό δόγμα, θα υποχωρήσουμε σε ό,τι αφορά τη χρήση χημικών.

»Θα υπάρξουν άλλα πράγματα πιο ήπια έτσι ώστε να αλλάξουμε ριζικά όλο αυτό το επιχειρησιακό δόγμα της Αστυνομίας που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έριξε 3 φορές περισσότερα χημικά σε έναν χρόνο από ό,τι έχουμε ρίξει εμείς σε έναν χρόνο».

Τέλος ο υπουργός αναφέρθηκε στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελληνική Αστυνομία λέγοντας ότι αριθμεί περίπου 500.

«Η Αστυνομία αυτή τη στιγμή έχει γύρω στα 500 κρούσματα.

»Ελάχιστοι, νομίζω μετρούνται στα δάχτυλα μιας παλάμης, νοσηλεύονται γιατί είναι νέοι άνθρωποι.

»Δυστυχώς, όλο το πρόβλημα έρχεται από φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον όχι από το υπηρεσιακό», διευκρίνισε.

Όσον αφορά στις εικόνες με ομάδες αστυνομικών σε μικρή απόσταση και χωρίς μάσκες, ο Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω.

»Δεν μεταδίδεται έξω, στην ατμόσφαιρα, ο ιός, ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους.

»Γίνονται τα πάντα και λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα και υπάρχουν εντολές προς τους διοικητές των υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων».

Σχετικά άρθρα