Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολ. Τελιγιορίδου για δίκαιη μετάβαση: Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι γερμανικοί κολοσσοί φωτοβολταϊκών

Ολ. Τελιγιορίδου για δίκαιη μετάβαση: Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι γερμανικοί κολοσσοί φωτοβολταϊκών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γερμανία, Δυτική Μακεδονία, Ενέργεια, Κωστής Μουσουρούλης, Λιγνιτωρυχεία, Μακεδονία, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Πράσινη Ενέργεια, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Φωτοβολταϊκά,

Το κυβερνητικό σχέδιο της «δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης» των λιγνιτικών περιοχών σε «καθαρή ενέργεια» κατήγγειλε την Πέμπτη, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας, η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Αθλιότητα της ΝΔ για τη δίκαιη μετάβαση.

»Πήραν τις αποφάσεις και μετά μας κάλεσαν προσχηματικά να κάνουμε προτάσεις», καταγγέλλει η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Καλέστηκα χθες στο περιφερειακό συμβούλιο για να καταθέσουμε προτάσεις για το master plan της δίκαιης μετάβασης.

»Διαπίστωσα ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης το Υπουργείο Ενέργειας έστειλε δελτίο Τύπου πως η Κυβερνητική Επιτροπή ήδη είχε εγκρίνει από την προηγούμενη ημέρα το τελικό κείμενο.

»Όταν το ανέφερα αρχικά ο κ. Μουσουρούλης είπε πως δεν είναι έτσι, και στη συνέχεια με μισόλογα προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

»Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δίκαιη μετάβαση είναι ανεπαρκές.

»Απειλεί τη Δυτική Μακεδονία με ερημοποίηση και οδηγεί ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων στην ανεργία και την ανέχεια.

»Οι μόνοι που έχουν να κερδίσουν είναι οι γερμανικοί κολοσσοί των φωτοβολταϊκών, όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης τον Μάιο στην εφημερίδα Bild».

Σχετικά άρθρα