Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι διαβάζουν «Καθημερινή» και λένε ότι περιμένουμε τον Μπάιντεν να μας σώσει

Οι Τούρκοι διαβάζουν «Καθημερινή» και λένε ότι περιμένουμε τον Μπάιντεν να μας σώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζο Μπάιντεν, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Η ελληνική κυβέρνηση βασίζεται στην προεδρία του Τζο Μπάιντεν για την υποβάθμιση της Τουρκίας, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Γενί Ακίτ».

«Η Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να αποτρέψει τις γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, αναζητά τώρα μια λύση από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ», προσθέτει.

«Οι γεωτρητικές δραστηριότητες, παρά τις αντιρρήσεις του ελληνικού μετώπου με τις γειτονικές χώρες, συνεχίστηκαν αποφασιστικά και η Ελλάδα, που δεν μπόρεσε να βρει αποτελεσματική υποστήριξη από την ΕΕ, ελπίζει τώρα με την οριστικοποίηση του Αμερικανού προέδρου, ότι ο Τζο Μπάιντεν θα επηρεάσει την Τουρκία στις γεωτρήσεις της».

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται ανάλυση της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου αναγνωρίζεται πως «η Τουρκία, που γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου» θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

Στην ανάλυση, συνεχίζει η «Γενί Ακίτ», χρησιμοποιούνται ελπιδοφόρες εκφράσεις ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα μπορούσε να «μπλοκάρει» την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτή αποκαλύπτεται επίσης η αδυναμία της Ελλάδας, η οποία ανησυχεί για τα συμφέροντά της στην περιοχή που υπέστησαν ζημιές, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το TRIBUNE απαντά στη «Γενί Ακίτ» πολύ ξεκάθαρα ότι, ο μόνος λόγος που ακόμα υπάρχει τουρκικός στόλος στην επιφάνεια της θάλασσας και όχι στον πυθμένα της, είναι η Γερμανία που δεν αφήνει την ελληνική κυβέρνηση να ανοίξει πυρ.

Η Τουρκία, επισημαίνουμε, είναι μια φούσκα έτοιμη να σκάσει και η μόνη μας έγνοια, ως Ελλάδα, είναι να υποστούμε τις μικρότερες συνέπειες του ωστικού κύματος της επικείμενης και δρομολογημένης τουρκικής έκρηξης.

Οι Τούρκοι να θυμούνται καλά ότι η καταστροφή τους είναι ζήτημα 48 ωρών για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και θα την πανηγυρίσουν όλοι οι λαοί της περιοχής.

Σχετικά άρθρα