Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακατάληπτη νοητική σύγχυση στο τουρκικό ΥΠΕΞ – Με παράφρονα ανακοίνωση απάντησαν στον Δένδια

Ακατάληπτη νοητική σύγχυση στο τουρκικό ΥΠΕΞ – Με παράφρονα ανακοίνωση απάντησαν στον Δένδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη απάντησε με μια παράφρονα ανακοίνωση στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, που κατηγόρησε νωρίτερα το τουρκικό καθεστώς για θέατρο «καλής θέλησης».

Το ερντογανικό φρενοκομείο σε εμφανή αμηχανία που η ανατολίτικη κουτοπονηριά του έχει γίνει αντιληπτή από το σύνολο των Ευρωπαίων Εταίρων και του ευρωπαϊκού Τύπου, εξαπέλυσε ένα επιχείρημα «φωτοβολίδα», ένα επιχείρημα «της τρελής», ότι δηλαδή η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως δικαιολογία για να αποφύγει το διάλογο.

Αναφέρεται στις έκνομες και επιθετικές τουρκικές ενέργειες, όπως τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές, όχι τώρα αλλά από πάντα ότι, δεν συζητά με εκβιαστές, τραμπούκους και τρομοκράτες. Είναι πάγια ελληνική θέση.

Το πέρα από κάθε λογική «τουρκικό επιχείρημα» ότι πραγματοποιούν έρευνες σε δική τους υφαλοκρηπίδα, δεν περνάει πλέον ούτε σε εκείνους που μέχρι πρόσφατα έκαναν λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η τουρκική αμετροέπεια και επιθετικότητα, η ακατάσχετη μπουρδολογία του τουρκικού καθεστώτος, οι εξωφρενικοί δίχως ειρμό ισχυρισμοί, η τακτική του «ανοίγω το στόμα μου και δεν ξέρω τι λέω», όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, η δημιουργία φασαρίας, μια τακτική κλεφτρονιών που αποσκοπεί να αποσπάσει την προσοχή και να παραπλανήσει, έχει τερματίσει και δεν μπορεί να την ανεχτεί κανείς.

Η διεθνής διπλωματία δεν ασκείται με όρους συμμοριών ανηλίκων της Κωνσταντινούπολης, να το εμπεδώσει ο λουστράκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επαίρεται πως τελείωσε το μεγάλο πανεπιστήμιο του δρόμου και του λιμανιού.

Η Τουρκία οφείλει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει να πουλά τρέλα.

Η φαιδρή τουρκική ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι κατηγορίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποίησε εναντίον της χώρας μας δείχνουν και πάλι ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

»Δυστυχώς, η εποικοδομητική στάση που έχει επιδείξει η Τουρκία στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου από τον Αύγουστο και τα βήματα καλής θέλησης δεν έχουν βρει δυστυχώς ανταπόκριση.

»Το να χαρακτηρίζει η Ελλάδα τις αποφασιστικές ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων ενάντια στις μαξιμαλιστικές της αξιώσεις στην περιοχή ως “προκλητικές” και “παράνομες”, είναι δικαιολογία για να αποφεύγει το διάλογο.

»Η Τουρκία, όπως πάντα, θα συνεχίσει να απευθύνει εκκλήσεις για διάλογο.

»Η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν θα καταφέρει να πετύχει κανένα αποτέλεσμα με τη γλώσσα των απειλών ή προσπαθώντας να αποκτήσει τη στήριξη της ΕΕ.

»Πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό».

Έχουν λαλήσει και δεν θα τους βρει σε καλό. Ακόμα και δυνάμεις που θα ήθελαν να τους διευκολύνουν, όπως η Γερμανία, πλέον δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τόση ακατάληπτη νοητική σύγχυση.

Σχετικά άρθρα