Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με Άραβες φίλους και συμμάχους μας συνομίλησε ο Νίκος Δένδιας για θέματα της περιοχής

Με Άραβες φίλους και συμμάχους μας συνομίλησε ο Νίκος Δένδιας για θέματα της περιοχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αϊμάν Σαφάντι, Ιορδανία, Νίκος Δένδιας, Σάμεχ Σούκρι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Με Άραβες φίλους και συμμάχους μας συνομίλησε την Τρίτη, τηλεφωνικά, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για θέματα της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας είχε αρχικά επικοινωνία με τον ομόλογό του της φίλης Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τηλεφωνήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της εν όπλοις συμμάχου μας Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι και συζήτησαν, σε απόλυτη συνεννόηση και σύμπνοια, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αιγυπτίου προέδρου, Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, στην Αθήνα, ο Νίκος Δένδιας αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσημη συνάντησή του με τον Σάμεχ Σούκρι, επειδή τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα εξαιτίας συνεργασίας του με κρούσμα κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος, κατά τη συνάντησή του με την Ελληνίδα πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέστησε σαφές ότι, «…η Αίγυπτος θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα και υπέρ της Ελλάδας για τα δικαιώματά της για οποιοδήποτε θέμα που αφορά την ασφάλεια της χώρας και τα θαλάσσια σύνορα».

Σχετικά άρθρα