ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Σε ποιους αποδίδουν ευθύνες οι πολίτες για τον κορωνοϊό – Τι λένε για το εμβόλιο

Δημοσκόπηση: Σε ποιους αποδίδουν ευθύνες οι πολίτες για τον κορωνοϊό – Τι λένε για το εμβόλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H έξαρση του κορωνοϊού οφείλεται στις συγκεντρώσεις των νέων ανθρώπων, καθώς και στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με τους πολίτες που απάντησαν σε ερωτήσεις για τη νέα έρευνα της Interview.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 64,2% των πολιτών θα έκαναν το εμβόλιο, τη στιγμή που το 63,6% «ενοχοποιεί» τον συγχρωτισμό και τις συγκεντρώσεις των νέων για την έξαρση του δεύτερου κύματος, ενώ το 60,8% τις μετακινήσεις στα ΜΜΜ.

Επιπλέον, το 51,7% θεωρεί πως το δεύτερο lockdown ήταν αναπόφευκτο, τη στιγμή που το 70,3% εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων (λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων), που παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας και προτείνουν μέτρα.

Παράλληλα, μεταξύ του δίδυμου Κικίλια/Κοντοζαμάνη και Ξανθού/Πολάκη, υπερισχύει το πρώτο με 58,4% όσον αφορά στην ικανότητα καλύτερης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Στην ερώτηση: «Ανεξάρτητα από́ το κόμμα που ψηφίζετε, ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης κράτησε μέχρι τώρα την πιο υπεύθυνη στάση στο θέμα της πανδημίας (με προτάσεις, με εποικοδομητική́ αντιπολίτευση κτλ.)», κερδισμένο είναι το «Κανένα» κόμμα με ποσοστό 48,6% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 26,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9%, η Ελληνική Λύση με 7,5%, το ΚΚΕ με 2,3% και το ΜΕΡΑ25 με 2%.

Η έρευνα έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.005 ατόμων πανελλαδικά με την μεθοδολογία iCATI-WEB (τηλεφωνικά και διαδικτυακά ) και με περίοδο διεξαγωγής τον Νοέμβριο του 2020.

Σκοπός της έρευνας ήταν η καταγραφή των απόψεων της κοινής γνώμης σχετικά με την πανδημία του COVID 19.

Σχετικά άρθρα