Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκέψεις για να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί στις 7 Δεκεμβρίου

Σκέψεις για να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί στις 7 Δεκεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Δημοτικό Σχολείο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων σε 14 ημέρες, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσουν ξανά και τα δημοτικά και τα γυμνάσια και τα λύκεια την ίδια μέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, η σκέψη της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα και αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί εάν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές τις επόμενες ημέρες, σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υποστηρίζουν ότι το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για χιλιάδες rapid test καθημερινά, ώστε να αποτυπώνεται το ύψος του φορτίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να απευθυνθεί στους πολίτες με νέο διάγγελμα προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, όπως η παράταση ή όχι του lockdown και εν προκειμένω και για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Αντίστοιχες ήταν και οι πληροφορίες που μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το άνοιγμα των σχολείων σε όλη την χώρα, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα συνεχιστεί η πτωτική τάση στα κρούσματα.

«Και γιατί λέμε σε όλη τη χώρα; Γιατί υπήρξε σκέψη να ανοίξουν στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς», διευκρίνισε η γνωστή δημοσιογράφος.

Όπως πρόσθεσε, «από την περασμένη Δευτέρα έχει βελτιωθεί και στη Θεσσαλονίκη ο δείκτης θετικότητας:

»Πριν από μια εβδομάδα έβγαιναν θετικά 16 στα 100 τεστ και σήμερα βγαίνουν 9 στα 100.

»Αν συνεχιστεί αυτό θα ανοίξει όλη η χώρα μαζί», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα