Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές… χθες!

Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές… χθες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη, Κριστίν Λαγκάρντ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, Φοροδιαφυγή,

“Η χώρα πρέπει να προσφύγει άμεσα στη λαϊκή εντολή. Ζητάμε εκλογές.. χθες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ για να τονίσει την αναγκαιότητα αλλαγής πορείας της χώρας.

«Είναι προσβλητικό ενώ ο κόσμος υποφέρει κάποιοι να μιλούν για παροχές. Είναι παροχή το πρόγραμμα σίτισης ή για παροχή δωρεάν ρεύματος;” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας εμμέσως στις κατηγορίες της κυβέρνησης, ότι ξεπέρασε κάθε έννοια παροχολογίας, και συμπλήρωσε “εμείς δε μοιράσαμε υποσχέσεις, καταθέσαμε σχέδιο με αναπτυξιακή λογική» δήλωσε για να συνεχίσει: «Δε διατυπώσαμε το πρόγραμμα που θα θέλαμε, αλλά αυτό που μπορούμε κοστολογημένα”.

Σε ερώτηση για το που θα βρεθούν τα λεφτά για το πρόγραμμά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι “έχουμε σχέδιο ανασυγκρότησης. Αυτό το σχέδιο προβλέπει ανακατανομή υπαρχόντων πόρων και αναδιανομή μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις μέσα από την πάταξη της φοροδιαφυγής”.

Όσον αφορά τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές όταν μίλησε για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “δεν πετάει λόγια στον αέρα. Είχε δώσει στον Έλληνα υπουργό τη λίστα με τους Έλληνες καταθέτες της Ελβετίας για την οποία δεν έχει γίνει τίποτα να βγαίνει δημόσια και να λέει ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της. Εδώ βγαίνουν κάποια συμπεράσματα. Να γιατί δεν προχώρησε ο έλεγχος. Ποια είναι αυτή μαφία που κυβερνά τη χώρα που απειλεί διεθνείς παράγοντες. Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Όσοι νομίζουν ότι θα βρίσκονται στο απυρόβλητο γέλιουνται. Δεν μπορούν κάποιοι να κερδίζουν βγάζοντας τα λεφτά τους στο εξωτερικό».

Αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε να εφαρμόσει ότι έχει πει: «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν θα υπάρχει δημόσια τηλεόραση που θα ελέγχεται από την κυβέρνηση αλλά από τους ανθρώπους της».

Όσον αφορά το θέμα της εκλογής του επόμενου Προέδρου Δημοκρατίας,ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι “Ο κ. Σαμαράς θέλει να κρατηθεί γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας για να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική του. Δεν τον ενδιαφέρει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την επόμενη Βουλή και το πρόσωπο θα συγκεντρώνει την ευρύτερη συναίνεση”.

Σχετικά άρθρα