Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντώναρος: Ο Μητσοτάκης αποδεικνύει την προσωπική του αλαζονεία – Υποχρεωμένος να μπει σε καραντίνα

Αντώναρος: Ο Μητσοτάκης αποδεικνύει την προσωπική του αλαζονεία – Υποχρεωμένος να μπει σε καραντίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Αντώναρος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Μια σειρά ερωτήματα θέτει ο Ευάγγελος Αντώναρος σχετικά με το γεγονός πως ο πρωθυπουργός δεν μπήκε σε καραντίνα μετά τη γνωστοποίηση πως ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τον οποίο είχε συναντηθεί, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ίδιος αναφέρει στην ανάρτησή του πως ο πρωθυπουργός γνώριζε το γεγονός αυτό και ωστόσο πήγε στο προγραμματισμένο του ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ερωτά αν ενημέρωσε τους εκεί οικοδεσπότες του γι αυτό.

Διαβάστε την ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Αυτή τη δήλωση έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό.

Η τοποθέτηση αυτή είναι ανεπαρκής και απόλυτα παραπειστική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης — όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης — ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μπει σε προσωρινή καραντίνα εφόσον ιχνηλατηθεί ως επαφή ενός προσώπου που έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοιό.

Εξαιρέσεις σε αυτό το πρωτόκολλο που ισχύει διεθνώς δεν υπάρχουν.

Ούτε μπορεί να “ερμηνεύσει” οιοσδήποτε ειδικός το πρωτόκολλο κατά το δοκούν.

Και εν προκειμενώ θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ που συμβούλευσαν τον πρωθυπουργό της χώρας να μην μπεί σε καραντίνα. Με ονόματα.

Γιατί από εδώ και πέρα θα μπορεί οιοσδήποτε πολίτης να επικαλείται η και να έχει γνώμη ειδικού για να μην μπαίνει σε καραντίνα.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι αστειότητες.

Απλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έμαθε τη Δευτέρα ότι ο Αρχιεπίσκοπος με τον οποίο είχε συναντηθεί δυό ημέρες πριν ήταν θετικός στον ιό δεν ήθελε με κανένα τρόπο να ματαιώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ετσι έκανε τεστ που βγήκε αρνητικό κι έφυγε.

Αν ενημέρωσε — όπως έχει καθήκον — τους οικοδεσπότες του ότι τρεις μέρες πριν είχε κατ ιλιαν συνάντηση με κρούσμα, αφορά εκείνους κι όχι εμάς.

Το ότι το το τεστ Μητσοτάκη ήταν αρνητικό, δεν λέει κάτι.

Όλοι εύχονται φυσικά να μείνει υγιής ο Πρωθυπουργός και να μη νοσήσει.

Αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από την υποχρεωτική υπαγωγή του σε καραντίνα.

Στόχος άλλωστε αυτού του προληπτικού μέτρου στόχο έχει να προφυλάξει κυρίως όσους πιθανόν να έρθουν σε επαφή μαζί του και πολύ λιγότερο τον ίδιο.

Γι αυτό και το τελευταίο διάστημα μπήκαν σε καραντίνα οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας.

Κι αυτοί με αρνητικά τεστ, φυσικα. Δεν διανοήθηκαν να αυτό-εξαιρεθούν.

Γράφοντας στα παλιά του παπούτσια ο Μητσοτάκης όσα ισχύουν για όλους τους Έλληνες αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο αποδεικνυει για μια ακόμη φορά την προσωπική του αλαζονεία — πιστεύει ότι ζει σε άλλον κόσμο και ότι γι αυτόν ισχύουν άλλοι κανόνες.

Αποδεικνυει όμως και πόσο λίγο σέβεται την αρχή της “ατομικής ευθύνης” που ευαγγελίζεται συχνά πυκνά όταν απευθύνεται στους “συμπολίτες” του, όπως μας αποκαλεί, αλλά την αγνοεί επιδεικτικά όταν πρόκειται να την κάνει πράξη ο ίδιος.

Τι παράδειγμα δινει όμως έτσι στον μέσο Έλληνα;

Κι αυτό είναι ακριβώς που τον καθιστά υπόλογο απέναντι στον ελληνικό λαό.

ΥΓ. Μέτρο σύγκρισης: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που αρρωστησε και νοσηλεύθηκε πριν από καιρό για κορωνοιο — άρα μπορεί να θεωρείται ότι έχει αποκτήσει ανοσία. Παρόλα τσύτα: Επειδή την περασμένη εβδομάδα συνάντησε βουλευτή του κόμματος του που αργότερα διαγνώστηκε θετικός μπήκε και ο ίδιος αμέσως σε καραντίνα. Για δύο εβδομάδες.

ΥΓ. Δεν προκαλεί πια καμμία έκπληξη ότι τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης ούτε νοιάσθηκαν να ψάξουν λίγο περισσότερο το θέμα γιατί ο πρωθυπουργός δεν μπήκε η αν έπρεπε να μπει σε καραντινα. Τους ενδιαφέρει περισσότερο το επικοινωνιακό ταρατατζούμ για το επερχόμενο εμβόλιο — που θα χρειασθεί σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης γύρω στους εξι μήνες για να φθάσει σε στάδιο ευρέος εμβολιασμού.

Σχετικά άρθρα