Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαγιορκίνης: Αν η Αθήνα ήταν Θεσσαλονίκη θα είχε 2.200 κρούσματα την ημέρα

Μαγιορκίνης: Αν η Αθήνα ήταν Θεσσαλονίκη θα είχε 2.200 κρούσματα την ημέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Γκίκας Μαγιορκίνης, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, Υπουργείο Υγείας,

«Με 55 εκατομμύρια διαγνώσεις η πανδημία του Covid-19 ενισχύεται σε όλο τον κόσμο» ανέφερε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό στη χώρα μας ο Γκίκας Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι «περισσότερες από 650 χιλιάδες διαγνώσεις καταγράφονται πλέον ανά ημέρα σε παγκόσμια κλίμακα.

«Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας» υπογράμμισε ο καθηγητής ιατρικής «κατέληξαν περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι σε μία ημέρα».

«Στην Ευρώπη η επιδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται δυναμικά έχοντας ξεπεράσει τις 14 εκατομμύρια διαγνώσεις με το αριθμό των νέων διαγνώσεων να διατηρείται σε υψηλότερα των 200 χιλιάδων ανά ημέρα, ενώ οι άνθρωποι που καταλήγουν ξεπέρασαν τις 4 χιλιάδες ανά ημέρα» τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στην έξαρση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως:

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για παρέκκλιση από τα μέτρα στη συμπρωτεύουσα», καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο έχει πενταπλάσιο ιικό φορτίο σε σχέση με την Αττική!

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, αν η Αθήνα είχε περιέλθει στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης, τότε τα κρούσματα θα ξεπερνούσαν τις 2.000 καθημερινά.

Σχετικά άρθρα