Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιτική θύελλα για τη συνταγματική εκτροπή Χρυσοχοΐδη με υπογραφή αρχηγού της ΕΛΑΣ

Πολιτική θύελλα για τη συνταγματική εκτροπή Χρυσοχοΐδη με υπογραφή αρχηγού της ΕΛΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κώστας Καραγκούνης, Νέα Δημοκρατία, Πολυτεχνείο, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Γιαννούλης,

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η αντισυνταγματική απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων σε όλη τη χώρα, με πρόφαση τη ματαίωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση η απόφαση για απαγόρευση στις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, ενώ κλιμακώνονται οι διαφωνίες και οι καταγγελίες από πλευράς κομμάτων για τις εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών πως δε θα επιτραπεί σε κανέναν να διαδηλώσει για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χαρακτήρισε αντισυνταγματική την απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και ζητά από την Πολιτεία να προχωρήσει στην ανάκλησή της.

Η Ένωση επισημαίνει ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια Υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς όμως να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» o βουλευτής ΝΔ Κώστας Καραγκούνης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους με φόντο την πολιτική θύελλα που προκάλεσε η απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων.

«Ένα στοιχείο που πρέπει να διέπει τις πολιτικές δυνάμεις είναι να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της κοινωνίας, να έχουν ενσυναίσθηση για το που βρισκόμαστε και κάθε φορά να πράττουν με απόλυτη ευθύνη ειδικά αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

»Τη στιγμή που έχουμε 50 με 70 νεκρούς κάθε μέρα, ποιος πιστεύει σήμερα ότι είναι πρωτεύον να αντιπαραταθούμε με το πόσοι θα συμμετέχουν στην επέτειο των εορτασμών του Πολυτεχνείου.

»Είναι δυνατόν τη στιγμή που βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε για το αυτονόητο;» σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.

Απαντώντας στο κατά πόσο θα υπάρξουν συλλήψεις, εάν ένα κόμμα αποφασίσει να κάνει μία πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Καραγκούνης απάντησε πως «θα ακολουθηθεί αυτό προβλέπει ο νόμος».

«Αυτό που κάνουμε όλοι σε έκτακτε συνθήκες, το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνουμε και τώρα.

»Δεν έγιναν παρελάσεις, δεν έγιναν επέτειοι, δεν πήγαμε στις εκκλησίες το Πάσχα, θα γίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα και στην επέτειο του Πολυτεχνείου» δήλωσε σχετικά ο κ. Καραγκούνης.

Από την μεριά του ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε πως «το βασικό δείγμα ευθύνης μιας κυβέρνησης είναι να παίρνει μέτρα ώστε να αποφεύγονται εξάρσεις και δράματα όπως αυτό που ζει αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη.

»Υπόδειγμά μιας κυβέρνησης ευθύνης, είναι να βρίσκει λύσεις, να ακούει προτάσεις και να τις εφαρμόζει».

Ο ίδιος παραλλήλισε την απόφαση για απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων με μία αναβίωση της ΕΡΕ και ενός κράτους επιβολής αυταρχικών νόμων.

Υποστήριξε ταυτόχρονα, ότι η απόφαση του αστυνομικού διοικητή της Αθήνας είναι μία «χυδαία, παρελκυστική τακτική για να διχαστεί ο κόσμος και να εφευρεθεί ένα νέο θέμα στην επικαιρότητα».

Τέλος ο ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε πως «το μείζον παραμένει η προστασία της Υγείας και της ζωής των ανθρώπων και αυτό δεν γίνεται με απαγορεύσεις αλλά με μέτρα.

»Τηρούμε με ευλάβεια όλα τα μέτρα αλλά δεν απεμπολούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ελευθερία και το Σύνταγμα σε κανέναν Χρυσοχοΐδη».

Σχετικά άρθρα